CROSSDOCK Extraliga

Jan Čejka střílel, co to dalo! Postup to však nepřineslo!

Jan Čejka se stal nejlépe střílejícím hráčem základní části Extraligy, ale postup do play-off to Hostivaři nepřineslo. Kde se podle Jana Čejky stala chyba? Jak moc ho mrzí, že Pražané ve své první sezóně nepostoupili? Jak si dohrávku užil a jak se bude připravovat na další sezónu?

Honzo, v urputném boji o play-off to nakonec nestačilo. I když jste jasně porazili Kovo, tak Hradec si postup vybojoval remízou s Pardubicemi, jak hodně vás to mrzí?

Samozřejmě, že nás to mrzí ohromně. Věřili jsme ve výhru Pardubic, ale nakonec Hradec uhrál to, co potřeboval. My jsme si postup měli zajistit dříve a nespoléhat se na jiný zápas. Je to pro nás velké ponaučení do nové sezony.

Je cena za nejlepšího střelce základní části alespoň malou náplastí?

Určitě to potěšilo, ale radši bych viděl náš tým dále v soutěži. Samozřejmě tato cena není jen moje, ale všech spoluhráčů v týmu, kteří mi pomohli ke střílení branek.

Jak byste sezónu, respektive dohrávku základní části, zhodnotil? Váš tým dával mnoho branek a prezentoval se skvělou hrou. Co Vy na to?

Na první sezonu v Extralize jsme nepředváděli špatné výsledky, ale někdy naše výkony byly otřesné a ten nejhorší zrovna v Hradci Králové, který se teď ukázal jako nejdůležitější. I když jsme stříleli hodně branek, tak na druhou stranu jsme i hodně inkasovali, takže obranou činnost musíme vylepšit. Celkově se mi sezona ohromně líbila, i když byla o polovinu zkrácená. Měli jsme skvělou partu, která táhla za jeden provaz. Snad se sejde i v budoucí sezoně.

Co budete muset ještě zlepšit, abyste se v příští sezóně do play-off dostali a mohli se rovnat těm nejlepším?

Je toho mnoho, ale největší problémy byly hlavně v naší obranné třetině, kde jsme občas nevěděli co dělat, ale postupem času se tady ta činnost zlepšovala a tím se zlepšily i naše výsledky.

Kde se podle Vás stala chyba, která zapříčinila váš nepostup?

Hlavně v zápasech, kde jsme měli urvat více bodů. V tuhle chvíli mě nejvíc mrzí neproměněný nájezd v Karviné, kde jsem zklamal v zakončení. Ten bod by měl v tuto chvíli cenu zlata. Je to ponaučení nejen pro mě, ale i pro náš celý tým.

Jak to vidíte s přípravou na další sezónu? Kdy Vám s týmem začíná a na co se budete zaměřovat?

Bude teď pár volných týdnů na odpočinek a na konci července se vše zase rozeběhne. V tuto chvíli nemůžu přesně říct, na co se nejvíce budeme zaměřovat. Záleží hlavně na trenérovi, co si pro nás připraví, ale myslím si, že příprava bude velmi pestrá.

Který tým tipujete na celkový zisk extraligového titulu? Budete fandit Kertu, za který jste dříve hrával?

Určitě to přeji Kertu a věřím, že titul bude pořád v jejich držení. Osobně si myslím, že už hodně napoví semifinále, kde by se Kert mohl potkat s Ústím, které se letos prezentuje výborným hokejbalem a mohl by Kert pozlobit. Z této dvojice podle mě vznikne nový mistr.