CROSSDOCK Extraliga

Hradec si vyšlápl na Kladno a po první výhře na jaře je krůček od semifinále! Kert Park si smlsnul na Mostu

Na překvapení v Coalsoft play off Extraligy mužů se nečekalo dlouho. Královéhradečtí Piráti přestříleli vítěze základní části z Kladna a jsou jen jedno vítězství od postupu do semifinále! Čtyřmi body se blýskl Ondřej Březina. Kert Park si dokráčel pro jasné vítězství proti desetičlennému Mostu.


HBC Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 4:5 (0:1, 0:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 42. Dědič (Kohout), 43. Eitler (Schnaubelt), 44. Dědič (Pražák), 45. Prokop (Barnošák, Procházka) – 15. Malý (Březina, Švanda), 22. Lux (Svoboda, Fanderlík), 27. Svoboda (Březina), 38. Březina (Lux), 40. Březina (Svoboda).

Střely: 32:31, vyloučení: 4:2, využití přesilovek: 0:2, v oslabení: 0:0.

Stav série: 0:1.

Hradec Králové vstoupil do utkání odhodlaně a s Kladnem předváděl více než vyrovnaný souboj. Před koncem úvodní patnáctiminutovky poslal východočeský soubor do vedení Pavel Malý. Druhá třetina vyšla opět o dost lépe hostům z Hradce Králové, nejdříve se v přesilové hře trefil Ondřej Lux, navázal na něj za pár minut kapitán Jakub Svoboda! Kladno nemohlo dlouho najít recept na výborného Biegla v brance Pirátů. Královéhradečtí hokejbalisté se navíc dostali díky dvěma slepeným zásahům Ondřeje Březiny do pětibrankového vedení!

Kladno ale nikdy neskládá zbraně. Tři minuty do konce přišla kladenská gólová smršť. Dva góly nasázel matador Michal Dědič, ale vyrovnat se domácím v závěrečném spurtu už nepodařilo. Hradec se tak v sestavě bez tahouna Petra Nováka postaral hned v prvním utkání o velké překvapení. Na jaře dosud nevyhrál, ve zkrácené jarní základní části získal jen bod, do play off postoupil na poslední chvíli, ale rázem je krůček od postupu do semifinále Coalsoft play off Extraligy!

HC Kert Park Praha vs. HBC Most 8:2 (2:0, 2:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 11. Wróbel (Kruček J., Rozenberg), 13. Wróbel (Kruček J., Zvonek), 24. Kruček M. (Kruček J., Fejfar), 29. Fejfar (Kruček M.), 34. Wróbel (Zvonek), 35. Fejfar (Kruček M., Oravec), 40. Zvonek (Kruček J., Horváth), 45. Danko (Lhota, Jágr) – 29. Král (Štěpáník, Hnízdil), 33. Drož (Plachý).

Střely: 38:18, vyloučení: 0:3, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0.

Stav série: 1:0.

Duel mezi druhým týmem po základní části a sedmým skončil jednoznačnou záležitostí. V úvodní části se dvakrát po sobě trefil Tomáš Wróbel, který v závěrečné části zkompletoval hattrick! Zajímavostí je, že Pražané nebyli ani jednou vyloučeni a ze tří vyloučení Mostu vytěžili jeden přesilovkový gól. Síla útoku Kert Parku se projevila ve své plné kráse. Most reagoval pouze dvěma góly na přelomu druhé a třetí třetiny. Pražané jsou tak jedno vítězství od postupu do semifinále Coalsoft play off Extraligy mužů!


Tomáš Wróbel prokázal velkou formu a Most pomohl sestřelit hattrickem! Zdroj fotky: Mostecká vlaštovka.