CROSSDOCK Extraliga

Coalsoft play off Extraligy: Elba nasázela Plzni šest gólů, Autosklo zvládlo drama v nájezdech!

Čtvrtfinále Coalsoft play off Extraligy mužů pokračovalo dvěma odpoledními duely. Ústecká Elba rozstřílela plzeňské Mečouny, kteří se zmohli pouze na jednu odpověď ve druhé periodě. Dramatické utkání v Pardubicích rozhodovaly až nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí Autoskláři nad Karvinou.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Bačák (Poláček, Červinka), 19. Červinka (Magasanik, Soukup), 19. Bačák (Vaněk, Zdvořáček P.), 32. Kučera (Bačák, Magasanik), 40. Smolík (Magasanik, Kučera), 44. Vaněk (Bačák) – 30. Slanec (Kunzmann, Gřonka).

Střely: 29:25, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:0, diváků: 38.

Stav série: 1:0.

Ústecká Elba potvrdila v prvním utkání série roli favorita. V zápase s plzeňskými Mečouny se dvěma góly blýskl Bačák, který přidal jednu nahrávku. Právě on otevřel v první patnáctiminutovce skóre duelu. Na konci druhé třetiny vedli Severočeši už o 3 góly, kdy se ale v přesilové hře prosadil Michal Slanec. Závěrečná perioda už patřila čistě ústeckému týmu, jenž nastřílel do sítě Plzně další tři góly a udělal tak důležitý krok v boji o postup mezi čtyři nejlepší celky v ČR.


Elba si hravě poradila s Plzní. Postoupí již v neděli do semifinále Coalsoft play off Extraligy? Autor fotky: Ivana Laiblová. 

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HbK Karviná 3:2 ss (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Strouhal (Vlasák), 35. Kubeš (Langr), rozh. náj. Česák – 22. Rosůlek L. (Pala), 29. Pala (Rosůlek L.).

Střely: 46:46, vyloučení: 2:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0.

Stav série: 1:0.

Do utkání vstoupili lépe domácí Autoskláři, hned v prvním střídání se po půl minutě trefil Jan Strouhal. Od té doby Pardubičtí dobývali branku Solara, ten byl ale bezchybný. Druhá perioda patřila Karviné, nejdříve se z velké dálky trefil pumelicí Lumír Rosůlek, kterého doplnil těsně před koncem prostřední části Martin Pala střelou z velkého úhlu po pravici Stárkovy svatyně. Karviná se ve třetí třetině probojovala do několika šancí, po jedné z nich dokonce zvonila tyč za Stárkovými zády. Pravidlo „nedáš, dostaneš“ se ale naplno projevilo, když se domácí útočník Pavel Kubeš proháčkoval před Solara, kterému bekhendem nedal šanci.

Utkání nakonec dospělo do prodloužení, v němž se Karviná během pár chvil opět dostala do několika loženek, Diviš tváří v tvář neuspěl, Lumír Rosůlek běžel z pravé strany sám, ale jen těsně minul branku Autoskla. V prodloužení hraném na 10 minut 5 na 5 se hrál urputný hokejbal, když se však Bílý provinil nebezpečnou hrou vysokou holí těšila se Karviná z přesilové hry. Tu ale hosté nevyužili, Pardubice se vrátily zpátky do hry, nicméně ani prodloužení o vítězi nerozhodlo a šlo se na nájezdy.