CROSSDOCK Extraliga

Hradec dokonal senzaci! Kladno se z coalsoft play off Extraligy pakuje, dál jde Kert Park i Pardubice

Čtvrtfinále coalsoft play off Extraligy mužů pokračovalo čtyřmi nedělními duely. Pražský Kert Park porazil Most i podruhé. O velkou senzaci se postaral Hradec Králové, který v nejkratším možném čase vyřadil Kladno. Plzeň si vynutila 3. zápas po nájezdech a Pardubice slaví po závěrečné otočce postup.


HBC Most vs. HC Kert Park Praha 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Štěpáník (Krajíček, Singer) – 24. Oravec (Fejfar), 24. Lhota (Danko), 37. Oravec (Laurinc, Jágr), 39. Zvonek (Wróbel, Horváth).

Střely: 21:32, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0.

Konečný stav série: 0:2.

Úvodní část druhého čtvrtfinálového souboje probíhala v nesmírně vyrovnaném duchu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, k vidění bylo několik šancí na obou stranách, ale gólu se diváci nedočkali. Zkraje druhé patnáctiminutovky udeřil Radim Štěpáník, jenž po přízemní pumelici poslal domácí Most do vedení 1:0. Vedení vydrželo severočeskému souboru až do 24. minuty, kdy se v rozmezí pár vteřin prosadila slovenská posila Boris Oravec a juniorský reprezentační forvard Lukáš Lhota. Kert Park rázem strhl hru a vedení na svoji stranu. Třetí třetina už patřila čistě hostům. Druhý gól v utkání přidal čtyřnásobný mistr světa Boris Oravec, na kterého navázal necelých 6 minut před koncem utkání Dalimil Zvonek. Pražané tak oslavili postup do semifinále coalsoft play off Extraligy mužů v nejkratším možném čase.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Kladno 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Hrubý (Šimůnek, Malý), 35. Lux (Bacovský), 45. Bacovský (Lux) – 38. Procházka (Schnaubelt).

Střely: 25:28, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 150.

Konečný stav série: 2:0.

Královéhradečtí Piráti vstoupili do boje o velkou senzaci opatrně, Kladno mělo opticky větší tlak, ale v průběhu úvodní části se hra celkem vyrovnala a na obou stranách byly k vidění gólové závary, avšak bez efektu. Ve druhé periodě se pokračovalo v líté bitvě, Kladno bylo možná více na míčku, ale Hradečtí perfektně blokovali zakončení soupeře a Východočeši hráli trpělivě. Nakonec to přineslo své ovoce na konci druhé části poznamenané mnoha vyloučenými kladenskými plejery, kteří nakonec v oslabení kapitulovali po dorážce Michala Hrubého.

Třetí část se nesla opět v duchu neskutečné obětavosti Hradeckých a marné snahy Kladenských. Když ve 35. minutě zvyšoval Ondřej Lux po šťastném odrazu od zadního mantinelu a následné dorážce za dezorientovaného Čapka na 2:0, vypadalo to s Kladnem už opravdu hodně zle. Jiskřičku naděje vykřesal po vhazování a dorážce Jaroslav Procházka, to ale bylo ze strany Kladna vše. Středočeši si v závěru zápasu zahráli i ve dvojnásobné převaze, ale Jan Bacovský po úniku trefil opuštěnou klec Kladna a pojistil tak senzační postup Hradce Králové do semifinále coalsoft play off Extraligy mužů proti vítězi základní části z Kladna v nejkratším možném čase.


HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:3 ss (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kunzmann, 39. Slanec (Gřonka, Švarc), 45. Valenta (Hanuš, Slanec), rozh. náj. Hanuš – 12. Magasanik (Kučera, Bačák), 24. Poláček (Červinka), 35. Kučera (Červinka, Magasanik).

Střely: 37:27, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0.

Stav série: 1:1.

Do utkání vstoupili lépe domácí Mečouni, kteří se po trefě Martina Kunzmanna radovali z vedení 1:0. Za necelé dvě minuty se ale v početní převaze prosadil ústecký junior David Magasanik a bylo rázem vyrovnáno 1:1. Ve druhé periodě byl k vidění více než vyrovnaný hokejbal s možná mírnou střeleckou převahou Plzně, ale do vedení šli hosté z Ústí nad Labem po trefě Poláčka. Elba se ve 3. třetině dokonce dostala do dvoubrankového vedení, které zařídil Ivan Kučera. Necelých 6 minut před koncem základní hrací doby obdržela Plzeň možnost hry v početní převaze a tu využil kapitán západočeského souboru Michal Slanec.

Už už to vypadalo, že si Ústí dojde pro postup do semifinále, ale 45 vteřin před závěrečnou sirénou zvedal ruce nad hlavu Stanislav Valenta a bylo vyrovnáno 3:3. V prodloužení se děly dramatické věci, každý z týmů mohl rozhodnout o konci duelu, ale nakonec gól k vidění nebyl a šlo se na nájezdy. Ty začali lépe domácí, po Slancovi se trefil i Hanuš a ústečtí trenéři vystřídali Rechtorika v brance, kterého nahradil Banda a ten už nekapituloval. Na straně Elby se ale prosadil pouze kapitán Soukup a Plzeň slavila vyrovnání čtvrtfinálové série na 1:1. O postupujícím do semifinále coalsoft play off Extraligy mužů tak rozhodne až 3. rozhodující duel na půdě Ústí nad Labem, který se odehraje ve středu 30.6.2021!

>>SLEDUJTE ROZHODUJÍCÍ UTKÁNÍ NA TVCOM.cz<<


HbK Karviná vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Pala (Pořízek), 41. Pilch (Fárský) – 44. Vlasák (Bílý, Kubeš), 45. Kubeš, 48. Bílý.

Střely: 25:29, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0.

Konečný stav série: 0:2.

Přízvisko nejvyrovnanější čtvrtfinálové série coalsoft play off Extraligy hokejbalu? Naprosto právem! V první části nepadl po vyrovnaném boji ani jeden gól. Ve druhé části zvedal ruce nad hlavu Martin Pala, který poslal domácí Karvinou do vedení 1:0. Od té doby byli střelecky aktivnější Slezané a po gólu Pilcha necelé 4 minuty před koncem základní hrací doby to s Autoskláři nevypadlo dobře. Pardubičtí hokejbalisté ale disponují velkou útočnou silou a když Karvinští nabídli svému soupeři hru v početní převaze, tak ji ve 44. minutě využil Lukáš Vlasák! Kontaktní branka hosty nakopla a pouhých 31 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnal na 2:2 nestárnoucí Pavel Kubeš. O osudu utkání tak rozhodovalo prodloužení, do něhož velmi aktivně vstoupili Autoskláři z Pardubic, kteří se po dvou minutách radovali z trefy tahouna útočných řad Jana Bílého! Pardubice si tak zajistily postup mezi čtyři nejlepší extraligové celky a pro Karvinou sezóna skončila po dvou velmi těsných porážkách.


Hráč s číslem 89? Jan Bílý potvrdil roli stěžejního plejera Autoskla, když ve druhém čtvrtfinálovém utkání rozhodl o vítězství Pardubic po velkém obratu 3:2. Autor fotky: Josef Česák st.