CROSSDOCK Extraliga

Překvapivě brzký konec Kladna? Hradec hrál, jak měl, nehledá výmluvy Kadlec

HBC Kladno – vítěz základní části Extraligy hokejbalu 2020/21, kdy v 11 zápasech prohrál jediný duel. Do čtvrtfinále Coalsoft play off Extraligy mužů vstoupili Středočeši proti Hradci Králové, který je předčil. Čím to? Na to se pro klubový web Kladna snažil najít odpověď trenér Drahomír Kadlec.

Neděle byla jasným trestem za sobotu

Hradci Králové se povedl stejný husarský kousek jako před třemi lety a opět proti Kladnu, tedy vítězi základní části! Piráti se v obou čtvrtfinálových duelech prezentovali obětavou hrou, větším chtíčem, a hlavně střeleckou efektivitou, tedy základními atributy pro úspěšné play off souboje. „Jsem hodně zklamaný a doufám, že i jiní. Neděle byla jasným trestem za sobotu, kdy jsme si šli jenom zahrát,“ neskrýval nahněvání pro klubový web Kladna Drahomír Kadlec těsně po vyřazení 0:2 na zápasy.

Východočeský soubor v obou zápasech výtečně bránil, hráči obětavě padali do střel, když už nějaká proletěla na Biegla, tak byl pozorný, až tedy na výpadek těsně před koncem prvního utkání. Jinak Hradec působil sebejistě a ve druhém klání pod Bílou věží si šel za postupem, i když Kladno nastoupilo s velkým tlakem. „Na začátku jsme do toho vstoupili dobře, Milan Schnaubelt dal tyčku, byly tam další šance. Bohužel se sice vrátil Kudela, ale zase se brzy zranil Hrabár a pak ještě Pražák. Nakonec jsme hráli na čtyři beky, a to je v play off málo,“ konstatoval smutně Kadlec.


Hráli prostě play off a my hlavně v sobotu byli profesoři

Kladno nic nevzdávalo, ale Hradečtí na první pohled více chtěli, hráli důrazně, padali do střel, bojovali jako lvi. „Hradec hrál, jak měl. Poctivou obranu, skákali, provokovali. Hráli prostě play off a my hlavně v sobotu byli zase profesoři. Ale už jsem to párkrát říkal, takový hokejbal si nemůžeme dovolit, my musíme makat pořád naplno, nikdo si z nás na zadek nesedne,“ hodnotil Drahomír Kadlec.

Kladenští hokejbalisté se netajili nejvyššími cíli. Vždyť ve zkrácené základní části až na duel s Letohradem působili nepřemožitelně, navíc když v posledním kole zvládli tuhou bitvu s Kert Parkem o první místo. Kladno patří mezi každoroční aspiranty na titul a podle toho také přistupuje k přípravě, nyní to ale zle nevyšlo. „Sejdeme se s vedením klubu a pořádně si promluvíme, jak pokračovat. Tohle mě opravdu naštvalo,“ nezastíral v rozhovoru pro klubový web Kladna Drahomír Kadlec.


Drahomír Kadlec teď bude zajisté hodně přemýšlet, jak dál, aby se neopakoval výpadek z letošního čtvrtfinále play off i v příští sezóně. Autor fotky: Roman Mareš.