CROSSDOCK Extraliga

Posledního semifinalistu Coalsoft play off Extraligy určí až středeční bitva mezi Ústím a Plzní!

Pouze jedna série zůstala po uplynulém víkendu nerozhodnuta a postupová tajenka se rozhodne ve středu 30.6. v Ústí nad Labem. Série mezi ústeckou Elbou a plzeňskými Mečouny došla až do třetího rozhodujícího duelu, který se odehraje na severu Čech od 19:00 a vy ho budete moci sledovat na TVCOM.cz!

Můj dům, můj hrad

V roli papírového favorita šla do série ústecká sestava, jelikož předváděla po restartu skvělé výkony a po základní části se umístila na třetím místě a vyzvala HBC Plzeň, která zakončila základní část na šestém místě. První utkání série probíhalo jasně v režii ústeckých hokejbalistů a Elba si s přehledem dokráčela pro vedení v sérii 1:0, když deklasovala svého soupeře na domácí půdě 6:1 a zdálo se, že s postupem nebudou mít Severočeši problém.

Každý, kdo má něco společného s hokejbalem, ale ví, že Plzeň dokáže naplno využít své domácí haly a udělat z domácího prostředí velkou výhodu, proto druhé utkání série slibovalo ještě pěknou podívanou. A bylo tomu tak! Plzeň šla sice do vedení, ale poté Ústí nad Labem třemi brankami otočilo vývoj utkání a kráčelo za postupem. Mečouni se ale nevzdali a nakonec brankou 45 vteřin před koncem třetí třetiny poslali zápas do prodloužení. Nakonec došlo až na nájezdy a v této loterii byli šťastnější Západočeši.


Budou se hráči Elby radovat po 3. rozhodujícím utkání čtvrtfinálové série Coalsoft play off Extraligy z postupu? Autor fotky: Ivana Laiblová. 

Předvedeme to nejlepší, co v nás je, zní z Ústí nad Labem

Rozhodnout tuto napínavou sérii bude muset až středeční třetí duel. „Ve středu nás jako tým čeká těžká zkouška, ale vím, že máme na to uspět, jak v tomto zápase, tak klidně i v dalších fázích soutěže,“ predikuje ústecký obránce Martin Zdvořáček.

Ústí nad Labem bude mít výhodu domácího prostředí a bude se ho jistě snažit využít, plzeňští hokejbalisté budou muset svůj výkon z prvního utkání hodně vylepšit. „K zápasu musíme přistoupit zodpovědně a hrát naši hru. Samozřejmě se v zápase může stát cokoliv, je to play off a zápasy jsou vyhrocené a plné emocí,“ odkrývá plány nováček v sestavě ústeckých Zdvořáček, který se k týmu připojil tuto sezónu i se svým bratrem.

Máme se určitě na co těšit a favorita jen těžko hledat, ale každopádně nám tyto dva týmy připraví pěknou hokejbalovou podívanou. „Doufám, že přijde hodně diváků a my jim předvedeme to nejlepší, co v nás je,“ dodává tvrdý obránce.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<