CROSSDOCK Extraliga

Co bude hrát klíčovou roli v postupu? Nedávat soupeři tolik prostoru na hřišti, má jasno Kunzmann

Extraligová Plzeň ve čtvrtfinálové sérii s Ústím nad Labem nejdříve hodně klopýtla, ale na domácím hřišti se Mečounům podařilo sérii prodloužit na 3 zápasy. Martin Kunzmann svému celku pomohl k tomuto počinu jedním gólem a nahrávkou. Co musí Západočeši zlepšit, aby postoupili do semifinále?

Ústí je kvalitní soupeř, ale je to play off

Martine, čtvrtfinálová série s Elbou pokračuje, jste za to rád? Jak těžké je hrát proti soupeři z ústecké Elby?

Samozřejmě, že jsem. Ústí je kvalitní soupeř, ale je to play off. V této části sezóny je jedno proti komu hrajete, každý tým má kvalitu a je jen na nás, jak si s tím poradíme.

V sobotním duelu jste na hřišti Ústí obdrželi 6 branek a váš soupeř měl celý zápas pod kontrolou, kde byla chyba?

Tak jsem rád, že jste mi to připomněl. Málem bych zapomněl, kolik jsme dostali branek (smích). Začátek zápasu nebyl z naší strany vůbec špatný. Bohužel se nám nedařilo trefovat bránu a s každým dalším inkasovaným gólem jsme zápas ztráceli. Museli jsme hru otevřít a Ústí se tak dostávalo snadno k přečíslení.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<


Musíme zlepšit přesilovou hru, chodit před bránu

Na domácím stadionu se vám naštěstí podařilo sérii vyrovnat po nájezdech, je tento počin vzpruhou do 3. zápasu?

Určitě ano. V neděli jsme si připomněli, jaké to je táhnout za jeden provaz. Rozhodně nechceme končit ve čtvrtfinále.

Jak se na rozhodující zápas budete připravovat? Co musíte proti svému soupeři hrát a v čem si jeho klíčové hráče pohlídat?

Tak to si musíme říct hlavně v šatně s trenérem (úsměv). Podle mě bude důležité, kdo dá první branku. Od toho se bude odvíjet zbytek zápasu.

Jste jedním z hráčů, kterému se podařilo proti Elbě skórovat a nějak se bodově prosadit. Myslíte si, že musí váš tým celkově zlepšit produktivitu, aby uspěl?

Ano, dát více gólů než soupeř je přeci klíč k úspěchu. Ale těch faktorů je samozřejmě víc. Musíme zlepšit přesilovou hru, chodit před bránu a nedávat soupeři tolik prostoru na hřišti.


Dokáže Plzeň zvítězit na půdě Elby a zajistit si tak postup do semifinále Coalsoft play off Extraligy hokejbalu? Autor fotky: Ivana Laiblová. 

Věřím, že dnes postoupíme

Rozhodující zápas se bude hrát před kamerami TVCOM.cz. Bude vás tento fakt nějak ovlivňovat? Nebo nervozita spíše dopadne na domácí Elbu?

Myslím, že nikdo z hráčů nervózní nebude. Je samozřejmě skvělé, že se zápas vysílá. Pro hokejbal to je obrovský krok dopředu, ale nemyslím si, že to utkání nějak ovlivní.

Pokud byste 3. duel prohráli, byl byste z dohrávky sezóny zklamaný? Předváděli jste totiž skvělé výkony.

Ano, byl. Ale ještě jsem nad tím nepřemýšlel. Věřím totiž, že dnes postoupíme.