CROSSDOCK Extraliga

Náš tým nemůže mít jiné cíle, než je titul! hlásí sebevědomě strážce pražské svatyně Petr Mikl

Coalsoft play off Extraligy už pomalu ale jistě míří do svého finiše a o víkendu nás čekají semifinálová utkání. Obhájce titulu Kert Park Praha narazí na kata jednoho z favoritů na titul. Pražanům se postaví královéhradečtí Piráti, kteří senzačně vyřadili vítěze základní části, Kladno.

Pražané přešli ve čtvrtfinále Coalsoft play off Extraligy přes mostecké hokejbalisty. Branku Kert Parku hájil v prvním utkání série Petr Mikl, jenž nám poodkryl, jak to bude v brankovišti v semifinále a co očekává od těžké série, která povede k finálové účasti.

Taktiku nemohu prozradit

Ve čtvrtfinále Coalsoft play off Extraligy jste přehráli Most 2:0 na zápasy. Jednalo se o snadná utkání?

Utkání s Mostem rozhodně snadná nebyla, ačkoliv výsledky tomu nenapovídají. V týmu Mostu je dost kvalitních a zkušených hráčů, kteří v play off odehráli nejedno utkání. V obou utkáních Mostecké držel ve hře jejich gólman, ale myslím si, že doplatili především na počet hráčů, které měl jejich tým v zápasech k dispozici. Každopádně musím před nimi smeknout klobouček, jak v takovém počtu dokázali držet tempo hry a zároveň hrát poměrně hezký hokejbal.

Druhé utkání série proti Mostu odchytal Váš kolega Filip Koch. Bude jedničkou i pro semifinále nebo dojde ke změně v brankovišti?

S touto variantou čtvrtfinále jsme byli domluveni s trenéry už před play off. Filip letos na sobě hodně pracuje a jsem rád, že dostal příležitost v takto důležitém zápase. Svoji kvalitu potvrdil a teď je jen na trenérech, kdo nastoupí jako jednička v semifinálové sérii.

V semifinále narazíte na Hradec Králové, jakou zvolit taktiku, abyste nedopadli jako Kladno?

Jakou zvolíme taktiku, samozřejmě nemohu prozradit, ale nejúčinnější taktikou bude dát více gólů než soupeř (smích).


Hradec bude posilněn úspěchem

V čem vidíte největší zbraně Hradce Králové?

Jednoznačně budou posilnění úspěchem, vyřazením Kladna z play off. Tento počin je určitě více semknul a budou nepříjemným a urputným soupeřem s velice dobrou obranou a nebezpečnými protiútoky.

Berete v kabině jako úspěch pouze mistrovský titul?

Náš tým nemůže mít jiné cíle, ale samozřejmě jdeme postupnými krůčky zápas od zápasu. Pokud chceme zvítězit, čeká nás ještě hodně práce!

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<