CROSSDOCK Extraliga

Kert Park s Autosklem jsou o krok blíže k finále coalsoft play off Extraligy mužů!

První semifinálové zápasy poslaly blíže k finále Kert Park a Autosklo. Prvně jmenovaný nastoupil hned od začátku, Hradec sice snížil, ale pražský celek náskok opět navýšil a došel si pro vítězství. Druhé utkání v Ústí bylo daleko vyrovnanější, výhru slavilo Autosklo po samostatných stříleních.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 5:2 (2:0,0:1,3:1)

Branky a nahrávky: 5. Danko (Lhota, Jágr), 15. Oravec (Laurinc, Fejfar), 35. Rozenberg (Wróbel, Horváth), 40. J. Kruček (M. Kruček, Wróbel), 43. Jágr (Šperl) – 24. Březina (Hrabica), 44. Šimůnek (Bacovský).

Střely: 20:28, vyloučení: 10:6, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:1.

Stav série: 1:0.

Kert Park nastoupil do prvního semifinálového zápasu velmi dobře. Po Petru Dankovi se v první třetině trefil ještě Boris Oravec a domácí šli do kabin za dvoubrankového vedení. Hradec se rozhodně nechtěl vzdát bez boje a druhou patnáctiminutovku to byl on, kdo ji zvládnul lépe. Ondřej Březina se navíc prosadil ve vlastním oslabení. V závěrečné části se však slova ujal opět Kert Park, postupně vstřelil tři góly, Hradec ještě snížil, ale domácí si již náskok zkušeně pohlídali.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC AUTOSKLO H.A.K. Pardubice 1:2 ss (1:1,0:0,0:0)

Branky a nahrávky: 9. Magasanik – 11. Langr (Filip, Bílý), rozh. náj. Bílý.

Střely: 22:21, vyloučení: 4:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0.

Stav série: 0:1.

Druhé semifinálové utkání bylo daleko více vyrovnané a branek k vidění moc nebylo. Nejprve se jako první do vedení dostalo v deváté minutě Ústí, ale Autosklo velmi rychle vyrovnalo. Oba brankáři drželi své celky a za svá záda už nepustili ani jeden gól. Zápas tak musel jít do prodloužení, které přineslo velké množství šancí, ale ani jedna střela nerozvlnila síť. O vítězi tak rozhodla až samostatná střílení, ve kterých vybojoval výhru pro svůj celek Jan Bílý.

>>SLEDUJTE OBA NEDĚLNÍ DUELY ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<