CROSSDOCK Extraliga

Kert Park postupuje do finále coalsoft play off Extraligy! Hradec končí na 4. místě

Semifinálová odveta coalsoft play off Extraligy pod královéhradeckou Bílou věží nabídla neskutečné gólové hody. Kert Park vyhrál první třetinu 1:0, od druhé části se ale začaly dít pořádné věci. Hradec Králové sice vyrovnal, ale Pražané pak díky třem slepeným brankám mířili jasně do finále.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HC Kert Park Praha 4:10 (0:1, 2:5, 2:4)

Branky a nahrávky: 21. Šimůnek (Škoda, Bacovský), 23. Březina (Hrabica, Lux), 35. Švanda (Svoboda, Fanderlík), 35. Hrabica (Šimůnek, Novák) - 2. Lhota (Danko), 18. Zvonek (Fejfar, Wróbel), 24. Jágr (Lhota, Danko), 24. Rozenberg (Kruček J.), 25. Šperl (Fejfar), 29. Fejfar (Kruček M.), 31. Zvonek (Kruček J.), 32. Jágr (Danko, Lhota), 38. Fejfar (Koch, Šperl), 41. Danko (Lhota, Jágr).

Střely: 25:29, vyloučení: 6:10, využití přesilovek: 4:1, v oslabení: 0:1.

Konečný stav série: 0:2.


Hradec Králové končí sezónu na 4. místě. Po základní části, kdy se Piráti trápili a postoupili na poslední chvíli z 8. místa, se to dá jednoznačně považovat za úspěch! Autor fotky: Ondřej Novotný.

Bleskový start Kert Parku! Zaskočený Hradec se ale dostal do tempa

Do utkání vstoupil daleko lépe mistr posledních tří ročníků Extraligy hokejbalu. Pražané se natlačili do útočné třetiny a hned při třetím střídání zvedali hosté po velkém tlaku ruce nad hlavu. Danko rozjel s Lhotou za brankou Pirátů kolotoč, z něhož jako blesk z čistého nebe udeřil po rychlém zasunutí míčku zpoza branky k levé tyči Bieglovy svatyně dvacetiletý junior Lukáš Lhota – 1:0. Kert Park se rázem mohl uklidnit a spřádat plány na další útočné aktivity. Hradec Králové působil zaskočeně a nedařilo se mu přejít přes polovinu hřiště. Kert Park navíc obdržel možnost hry v početní převaze, v níž se ale v celé své kráse projevila šikovnost královéhradeckých bránících hráčů, kteří svého soupeře perfektně vystupovali a nedovolili mu přesně zakončit.

Od druhé poloviny úvodní části se Hradec Králové dostával do tempa a ve velké příležitosti se objevil nestárnoucí útočník Jan Bacovský, jenž z bezprostřední blízkosti ale jen vyprášil výstroj Kocha střežícího klec pražského souboru. Především trojice útočníků domácího týmu ve složení Bacovský – Novák – Krejčík zatápěla Kert Parku v jeho obranném pásmu. Do další velké šance se natlačil po nastřelení Krejčíka Petr Novák, jehož pokus ale zůstal opět na výstroji Kocha. Když domácí obdrželi možnost hry v početní převaze, nedařilo se jim rozjet obávanou kombinaci a do kabin se po první siréně šlo za stavu 0:1 z pohledu domácích Pirátů, kteří ale jasně ukázali, že se s nimi po zbytek utkání musí počítat.

Hradecké vyrovnání smazaly tři slepené góly Kert Parku!

Pražané opět vstoupili do druhé třetiny aktivně, vybojovali si přesilovou hru, v níž po krásné kombinaci zakončoval do prázdné královéhradecké branky Dalimil Zvonek po přihrávce Fejfara – 0:2. Hradec Králové se rázem dostal do nepříjemné ztráty, ale nic nevzdával a snažil se tlačit do útočné třetiny, co mu jen síly stačily. Snaha domácím přinesla fauly Kert Parku. V následné přesilové hře se Hradec Králové dlouho nemohl dostat k delší kombinaci, ale v závěru početní převahy se balónek po střílené nahrávce Škody odrazil k Josefu Šimůnkovi, který se ve vřavě před Kochem nejlépe zorientoval a snížil na rozdíl jediného gólu – 1:2. Piráti pokračovali v odhodlané a obětavé hře, důraz v předbrankovém prostoru Kert Parku slavil úspěch a na světě byla dvě vyloučení a krátká početní převaha Hradce 5 na 3.

Dvojnásobnou početní převahu Piráti nevyužili, ale v pokračující přesile 5 na 4 se domácí soubor zpod Bílé věže radoval z vyrovnání! Po dlouhé kombinaci nahrával Hrabica na Luxe, jenž z mezikruží posunul balónek na pravou stranu před branku Kocha, kde stál nikým nehlídaný Ondřej Březina a střelou z první do poloodkryté klece rozradostnil celý stadion – 2:2. Po pouhých 18 vteřinách se však Kert Park opět radoval z vedení. Lukáš Lhota se rychle se svojí lajnou přesunul do útoku, nahrál na vrchol kruhů na Vojtěcha Jágra, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Kert Park se po sérii vyloučených zdravě nahněval a po dalších 13 vteřinách zvedal ruce nad hlavu David Rozenberg, který po vyhrané buly v obranném pásmu Hradce od Jiřího Kručka ihned střílel a propálil bezmocně se ohlížejícího Biegla – 2:4.

Neskutečná jízda Pražanů pokračovala a minutu a jedenáct vteřin po čtvrtém gólu Kert Parku z dálky napřáhl až k nebesům David Šperl, jehož dělovka vyhnala Zdeňka Biegla z branky Hradce Králové, do které zamířil Petr Brykner – 2:5. Kert Park se rázem uklidnil a hnal se střemhlav opět do útoku. Hráči Hradce Králové tahali za záchranné brzdy, a před koncem druhé periody museli čelit převaze Pražanů 5 na 3. Dvojnásobné oslabení Hradečtí s přehledem ubránili, navíc Lux ušetřil cenné vteřiny při svém důrazném „pochodu“ do útočné třetiny. Pražané se v pokračující přesilovce 5 na 4 ale uklidnili, rozjeli kolotoč, na jehož konci stál Tomáš Fejfar, který ze vzduchu trefil na levém křídle balónek a poslal hosty do vedení 2:6 z pohledu domácích Pirátů.

Gólové hody pokračovaly na obou stranách

Jak skončila prostřední část utkání, tak začala i ta poslední. Ihned po buly byla k vidění spousta nervozity, nicméně Hradec Králové dohrával početní převahu ze závěru druhé třetiny, prosadil se ale Kert Park! Dalimil Zvonek si to ve vlastním oslabení mašíroval proti pěti královéhradeckým hráčům a střelou z blízkosti uspěl – 2:7. Hradec Králové už ale neměl co ztratit, usadil se po obdržené brance v útočném pásmu a zkoušel přidat alespoň čestný úspěch. To se ale domácím nepodařilo a ve velké pohodě hrající Pražané se radovali z další trefy. Petr Danko s ladností kombinoval s Vojtěchem Jágrem, po sérii protočení se před brankou ocitl Jágr zcela sám a krásnou kličkou do bekhendu překonal marně se natahujícího Bryknera – 2:8. Uběhly necelé tři minuty z třetí třetiny a Kert Park opět musel pykat za katrem.

Královéhradečtí Piráti se rozestavěli před Kochem, k příležitosti skórovat se dostal Bacovský, který ale minul branku a Pražané v poklidu vyhodili míček až k Bryknerovi. Záhy se Oravec se svými spoluhráči prokousal v oslabení do útoku, ale Brykner jeho pokus z levé strany z mezikruží vychytal. Hradce se ale přeci jenom dostal k uklidnění v útočném pásmu, po sérii přihrávek se napřáhl Jakub Svoboda, který snížil na rozdíl pěti branek – 3:8. Pražané se po obdrženém gólu okamžitě vrhli zpátky do útočného dobrodružství. To ne a ne končit, po ztrátě balónku se k němu dostal brankář Filip Koch, který přes celé hřiště nahrál Tomáši Fefjarovi, jenž se z levé strany střelou švihem do vinglu nemýlil – 3:9. Od této chvíle se prakticky nebránilo na obou stranách, a tak se Hradec Králové těšil z gólu - Jan Hrabica snižoval na 4:9, ale vzápětí se opět prosadili Pražané po gólu Petra Danka – 4:10.