CROSSDOCK Extraliga

Autosklo nedovolilo Ústí skórovat a je druhým finalistou coalsoft Extraligy mužů

Po první bezbrankové třetině se pardubickým hráčům podařilo využít hned dvě početní výhody a dostat se do vedení. Ústí vyslalo na domácího brankáře jedenáct střel a ani jedna z nich nenašla svůj cíl. Autosklo se naopak prosadilo také v oslabení a gólem do prázdné brány zpečetilo svůj postup.

HBC AUTOSKLO H.A.K. Pardubice vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Strouhal (Školoudík), 26. Bílý, 33. Česák, 45. Česák.

Střely: 19:11, vyloučení: 6:6, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 1:0.

Konečný stav série: 2:0.

Každý chvilku tahal pilku, ale bez gólů

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří měli hned na začátku několik šancí. Ústecký nástup však přerušilo první vyloučení a přesilovka pro domácí tým. Pardubice početní výhodu nevyužily a k dispozici ji nabídly také svému soupeři, ale ani ten se nedokázal prosadit. Tomáš Rechtorik se do první sirény dostatečně zapotil. Autosklo totiž nastoupilo na svého soupeře a vysílalo na něj jednu střelu za druhou, ale žádná z nich nenašla svůj cíl. V první patnáctiminutovce se tak diváci branky nedočkali.

Dvě využité přesilovky Autoskla prakticky rozhodly celý zápas

Stejně jako do první, tak i do druhé části vstoupilo aktivněji Ústí, které si svojí aktivitou vynutilo druhou přesilovou hru. Ústečtí sehráli přesilovou hru dobře, tentokrát svůj celek podržel David Stárek. Skóre se poprvé měnilo ve dvaadvacáté minutě, kdy se domácím podařilo využít přesilovou hru. Jan Strouhal dorazil odražený míček za záda Rechtorika. Neuplynulo moc času a Pardubice proměnily další početní výhodu v gól. Střela Jana Bílého od modré se zastavila až v síti.

Bezzubou Elbu definitivně srazil Česák

Elba DDM mohla snížit díky dlouhé čtyřminutové přesilové hře na přelomu druhé a třetí třetiny, ale nejenže nesnížila, ale navíc potřetí v zápase inkasovala. Do sólového úniku se totiž v závěru oslabení dostal Josef ČESÁK, který naznačil kličku a blafákem zasunul míček za Rechtorikova záda. Ústečtí se rozhodně nevzdali, a i nadále se snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale ve druhém semifinálovém zápase jim nebylo střelecky přáno. Více jak dvě minuty před koncem zkusili hosté hru bez brankáře, ve které inkasovali počtvrté. Josef Česák svojí druhou brankou v zápase poslal svůj tým do finále.