CROSSDOCK Extraliga

Každý se dá porazit, hlásí z pardubického brankoviště před finále David Stárek

Pardubice přehrály ve dvou zápasech semifinálové série coalsoft play off Extraligy hokejbalu Ústí nad Labem. Hlavním hrdinou byl brankář David Stárek, který v prvním utkání podržel svůj tým v nájezdech a ve druhém utkání za svá záda nepustil ani jeden míček. Jak se mu bude dařit ve finále?

Nájezdy nám sedí

Davide, postoupili jste do finále coalsoft play off Extraligy přes Ústí nad Labem. Jak byste popsal tuto sérii?

Ústí mělo výbornou sezónu, nečekalo nás nic lehkého. Nesmírně důležité bylo sobotní vítězství, které bylo opravdu o jednom gólu. Co se týče neděle, tak to byl zápas, kde to klapalo všechno náramně. Celý tým pracoval na jedničku, spousta pohybu a obětavosti, hezky se mi to sledovalo (úsměv).

V Ústí došel zápas do nájezdů, kde jste všechny chytil. Měl jste některé hráče načtené a věděl, co udělají?

Předposlední zápas v základní části jsme vyhráli, stejně jako tento 2:1 po nájezdech, nijak zvláště hráče načtené nemám, každý má těch zakončení většinou více. Já osobně mám nájezdy rád, navíc máme v týmu šikovné střelce, takže si myslím, že nám tato disciplína dlouhodobě sedí (úsměv).


TV zápasy? Je potřeba to dále posouvat

Ve finále vás čeká Kert Park Praha, jakou zvolit taktiku, abyste mohli slavit titul?

Musíme navázat jednoznačně na poslední zápas, tam je určitě recept. Kert Park má dlouhodobě obrovskou kvalitu a spoustu TOP hráčů, každý se však dá porazit.

Je pro Vás větší motivace, když se duel odehrává před TV kamerami?

Samo o sobě finále je obrovská motivace, takže já osobně kamery neřeším. Je to ovšem super, že se podařilo v určité pravidelnosti dostat zápasy k divákům na obrazovkách. Doufám, že to bude pro všechny strany přínosné a tento trend bude nadále pokračovat, je potřeba to stále posouvat.

Budete se na finálovou sérii připravovat nějak speciálně nebo k tomu přistoupíte jako k běžnému zápasu?

Zápasy to budou bezesporu výjimečné, ale ta příprava bude ve většině případu stejná, každý má nějaké své zvyklosti, které se nijak nemění.