CROSSDOCK Extraliga

Ovládne Kert Park Extraligu i počtvrté v řadě? Pardubické Autosklo bude zajisté proti!

Již tento víkend se hokejbalová komunita může těšit na závěrečný hřeb této sezóny. Dva nejlépe hrající týmy, Kert Park a Pardubice, si to totiž rozdají o titul coalsoft play off Extraligy. Pražané do finále došli bez jediného zaváhání, stejně tak Autoskláři. Kdo bude mít ve finálové sérii navrch?

Je nutno podotknout, že i finále coalsoft play off Extraligy se hraje na dva vítězné zápasy. Ten, kdo vyhraje první duel, bude mít velkou výhodu a možnost již tuto neděli slavit zisk poháru. Přetlačí Autosklo jasného favorita z Kert Parku? Pražský celek přešel v play off přes Most a Hradec Králové. Dohromady oběma týmům nasázel 27 branek, což značí silnou produktivitu. Pardubice si ve vyřazovacích částí poradily s Karvinou a ústeckou Elbou. Východočechy na druhé straně zase zdobí dobrá defenzíva. Která taktika bude lepší na poslední sérii sezóny 2020/21?

Kdo bude slavit letošní extraligový titul?


Ve finálové sérii v každém případě uvidíme minimálně dva zápasy. Úřadující mistr Extraligy z Kert Parku se netají tím, že by chtěl dosáhnout opět znovu až na vrchol. Ale i Pardubice míří vždy vysoko. Východočeský tým má s finálovými boji zkušenosti, které určitě proti svému soupeři použije. V sezóně 2015/16 si Pardubice ve finále vyšláply na silné Kladno. Kert Park by do této série měl vstoupit s respektem, protože Autosklo na favority umí. Dokonce se obě družstva potkala ve finálových bojích v sezóně 2017/18, kdy Kert Park Pardubice přetlačil těsně 3:2 na zápasy. Komu bude přát štěstí letos?

Pomůže Kert Parku na rozjezd domácí hřiště? 

Kert Park do série vstoupí s menší výhodou domácího hřiště, které mu může přinést větší pohodu. Avšak v základní části se Pardubice rvaly na pražském hřišti až do konce. Sice prohrály 3:2, ale až do poslední minuty držely nerozhodný stav. Navíc celek trenéra Mašíka na venkovních hřištích málokdy prohrává. Jak si tento fakt Kert Park pohlídá? Kdo se ujme mečbolu v sérii? Autosklo se ale musí mít na pozoru. Hraje s trojnásobným úřadujícím mistrem nejvyšší soutěže, kterému se nejspíše hraje lépe na venkovních stadionech. Na hřištích hostů tento celek v play off vstřelil 14 branek a pouze 5 jich inkasoval. Vybudují pardubičtí hokejbalisté dost pevnou zeď?


Zastaví střelce z Prahy pardubická zeď - David Stárek?

Pražští hráči z Lužin jsou absolutními vládci individuálních statistik. Nejproduktivnějším hráčem Kert Parku je Tomáš Fejfar, který ve vyřazovacích bojích vévodí statistikám s 9 body. V závěsu za ním je však šestice jeho spoluhráčů se 7 body. Jsou jimi Zvonek, Danko, Jágr, Lhota, Kruček Jiří a Kruček Martin. Tomáš Fejfar je navíc s Dalimilem Zvonkem nejnebezpečnějším střelcem celého play off. Martin Kruček vede pořadí nejlepších nahrávačů. Kdo tyto hokejbalisty zastaví? Bude to pardubický David Stárek, který drží Autosklo pořád nad vodou? Stárek zatím v play off odchytal 192 minut a jeho úspěšnost zákroků je 94,8%. Je to vůbec možné? Zvládne se tento borec kousnout a nabrat síly na poslední duely sezóny?


David Stárek dominuje brankářským statistikám coalsoft play off Extraligy hokejbalu! Autor fotky: Ivana Laiblová. 

Obě finálová klání budou vysílána na O2 TV Sport, tak neváhejte a sledujte tento vrchol sezóny přímo v televizi. Popřípadě i třetí rozhodující duel poběží na obrazovkách. Kdo bude slavit nadcházející extraligový titul? Zapíše se do historie ještě více Kert Park Praha nebo nepřízeň osudu a šňůru Pražanů překazí houževnatě hrající pardubické Autosklo? Pokud nebudete mít možnost sledovat tuto sérii v TV, sledujte ji alespoň na webu onlajny.cz!