CROSSDOCK Extraliga

Jakou formu na finále naladí pražský střelec Tomáš Fejfar? Statistiky play off nevyhrávají, upozorňuje

Extraligová sezóna se blíží ke svému konci. Již tento víkend můžeme znát tým, který bude slavit titul. Pražský Kert Park bude dělat vše pro to, aby ho získal do své sbírky. Pomůžou svému týmu dva nejlepší střelci coalsoft play off Extraligy, Tomáš Fejfar a Dalimil Zvonek?

Věřím, že náš tým to zvládne

Tomáši, zatím se Vám v play off s Kert Parkem obecně daří. Sázíte gól za gólem a vypadá to pro Vás jako „brnkačka“, je to tak i doopravdy?

Upřímně to vůbec nijak nevnímám. Jsem rád, že se týmu daří, a to je teď hlavní. Statistiky určitě potěší, ale tohle titul nevyhrává. Věřím, že tam ještě nějaký ten bodík třeba připíšu, ale to teď není to hlavní.

Dostali jste se do finále počtvrté v řadě, to je opravdu úctyhodné. Jak to vidíte se ziskem 4. titulu, zvládnete to?

Bude to velice těžké, je to zvláštní sezóna a nikdo nevěděl, co od ní má očekávat. Ale věřím, že náš tým, který to jádro má stále stejné a je doplněno o nové tváře, to zvládne!

V protějším táboře na vás čekají nahecované Pardubice, se kterými jste již finále hráli. Vy jste jej v roce 2018 vyhráli, ale v poměru 3:2 na zápasy. Co od této série čekáte letos?

Matematicky by to vycházelo 2:1, ale nebudu tady říkat, jak to dopadne. Důležitý bude vstup do prvního zápasu u nás a od toho se bude odehrávat zbytek série.


Tomáš Fejfar chytil v coalsoft play off Extralize hokejbalu formu jako hrom a s 9 body vede kanadské bodování! Autor fotky: Radka Synková. 

První zápas bude velmi důležitý

V základní části jste Pardubice na svém hřiště přehráli, ale pouze o jeden gól, který padl v poslední minutě. Na co si musíte od Autoskla dát pozor?

Jediné, na co si my musíme dát pozor, je jen a jen na nás. Pokud budeme hrát tak, jak chceme a nebudeme zbytečně vylučovaní jako například proti Hradci, tak věřím v náš tým.

Co bude vaším cílem v prvním utkání? Získat mečbol bude dosti velkou psychickou výhodou, co myslíte?

První zápas bude velmi důležitý tak, jak jsem již říkal a věřím, že ten mečbol dokážeme získat hned na svoji stranu.


Snažíme se, aby nás to bavilo

Jak jste se dostali do takové formy se svými spoluhráči? Snad 7 Vašich hráčů je v TOP 10 bodování, dva z vás vedou střeleckou tabulku a Martin Kruček je nejlepší nahrávač. Jak jste se dostali do takové pohody?

Já ani nevím. (smích) Tohle přichází nějak samo s tím, jak hrajeme. Snažíme se, aby nás to bavilo a měli jsme z té hry radost. Vždy to samozřejmě nejde, ale Martin Kruček by Vám řekl, že to je nejlepší recept. (smích)

Kdyby se to povedlo a vy získali 4. titul, pomýšleli byste již na ten další? (smích)

Kdyby se povedlo získat další titul, tak bych přemýšlel, kam to půjdeme v této době oslavit. (smích)