Reprezentace

Reprezentace do 21 let se chystá do Litomyšle! Zápasy se Slovenskem pro nás budou dobrou prověrkou, ví Čapek

Po skončené sezóně všech soutěží se chystají na přípravu reprezentační celky. Výjimkou není ani výběr hráčů do 21 let pod vedením Tomáše Frimla a Pavla Štefky. Reprezentační sraz se uskuteční v Litomyšli, kde český výběr sehraje dva přátelské duely proti Slovákům. Postaví se do brány Vít Čapek?

Určitě jsme nechtěli končit takhle brzy!

Vítku, sezóna pro Vás na Kladně skončila hodně brzy a také velmi hořce. Jak Vás mrzí prohra s Hradcem Králové?

Je to obrovská škoda. Určitě jsme nechtěli končit takhle brzy. Celý rok jsme se připravovali na vrchol sezóny a dvěma nepovedenými zápasy jsme o něj přišli.

Jak těžké to pro Vás bylo v play-off? Nahradil jste zraněného Jana Jirotku, byl jste z toho nervózní? Byla to dobrá příprava do reprezentačního výběru?

Podle výsledku očividně dost. Moc jsem toho nechytil. Hradec hrál chytrý a nepříjemný hokejbal a my jsme si s tím neuměli poradit. Nervózní jsem nebyl. Bral jsem to jako jakýkoliv jiný zápas. Nebral bych to jako přípravu, přeci jen reprezentační sraz je až za měsíc a mezitím z toho určitě vypadnu.

Hradec hrál chytrý a nepříjemný hokejbal a my jsme si s tím neuměli poradit...

Jste jasná stálice nominace do reprezentace U21, asi jste nebyl překvapený, že pozvánka přišla...

Máte pravdu, nebyl. V jarní části se mi celkem dařilo, proto jsem čekal, že pozvánka přijde.

Zdroj: Facebook HBC Kladno - Vít Čapek se chystá na další juniorské mistrovství světa! Zvládne se probojovat do konečné nominace?

V Litomyšli se sejdete na dvě přátelská utkání proti Slovákům, co od nich čekáte?

Jsou dvě možnosti. Buď přijedou s klukama, kteří hrají jen hokejbal, anebo přijedou hokejisté. V každém případě to pro nás bude dobrá prověrka.

Váš tým bude hodně silný, což se odráží na papíře. Jak moc svým spoluhráčům věříte a kam byste to chtěli až dotáhnout?

Myslím si, že jsme jeden z nejsilnějších juniorských výběrů, který tu kdy byl. Už když začal náš cyklus, tak jsme si vytyčili jediný cíl, a tím je zlatá medaile. Všechno ostatní budu považovat za neúspěch.

Nejedu tam nikomu nic ukazovat!

Sraz v Litomyšli rozlouskne možná i finální nominaci, jak se na něj připravíte a co budete chtít předvést? Míříte Vy osobně na post jedničky v brance?

Kemp je v termínu, kdy už nám dva týdny na Kladně poběží letní příprava, takže si myslím, že budu připravený. Nejedu tam nikomu nic ukazovat. Trenéři mě dobře znají a vědí, co ode mě mohou čekat. Myslím si, že každého z nás nechají trenéři odchytat jeden zápas.

Víte, co bude v Litomyšli v plánu mimo dvě přátelská klání se Slovenskou republikou? Bude nějaký teambuilding?

To je asi spíše otázka na realizační tým. Možná pro nás mají připravený nějaký program.