CROSSDOCK Extraliga

Finále coalsoft play off Extraligy živě na O2 TV sport! Je to velké plus, má jasno Koch

Od soboty 10. července se naplno rozjede finálová série coalsoft play off Extraligy hokejbalu. Finále se hraje opět pouze na 2 vítězné zápasy. K postupu pražského Kert Parku mezi dva nejlepší týmy pomohl i brankář Filip Koch, jenž se dosud pravidelně střídal v brankovišti s jedničkou Petrem Miklem.

Třiadvacetiletý brankář pražského Kert Parku Filip Koch udělal za poslední roky velký výkonnostní progres. Odchovanec Jihlavy začal v týmu trojnásobného mistra Extraligy dostávat čím dál více prostoru a v letošní zkrácené sezóně odchytal 5 zápasů, z toho dva ve vyřazovací části a nepoznal jedinou krutost porážky. V play off se pyšní téměř 90% úspěšností zákroků. Naskočí i do finále coalsoft play off Extraligy? Nejen o tom se rozpovídal v rozhovoru.

Hradec jsme dostávali do hry naší nedisciplinovaností

Filipe, postoupili jste do finále coalsoft play Extraligy. Je to zatím Váš největší úspěch v kariéře?

Asi ano, těším se na finálovou sérii! Jsem rád, že mohu být součástí týmu a kdykoli je potřeba, tak mu pomoci.

Odchytal jste bláznivé utkání na góly v semifinále s Hradcem Králové. Jaký to byl zápas?

Ano, byly to gólové hody a obrázek o zápase si může udělat každý svůj, jelikož je zápas ke shlédnutí na internetu, ale myslím si, že jsme Hradec dostávali do hry hlavně naší nedisciplinovaností, kterou rozhodčí na naší straně rádi trestali.


Filip Koch se dosud pravidelně střídal s Petrem Miklem v brankovišti, pomohl Kert Parku ke dvěma výhrám v play off a třem vítězstvím ve zkrácené základní části. Autor fotky: Radka Synková. 

Když jde do tuhého, měl by chytat první brankář

Pravidelně jste se dosud střídali v brance s Petrem Miklem. Bude tomu tak i ve finále? Vyhovuje Vám tato strategie?

Zatím jsme se pravidelně střídali, ale jsem toho názoru, že když už jde do tuhého a blíží se závěr sezóny, tak by měl chytat první brankář, pokud si situace nežádá jinak.

Ve finále vás čekají silné Pardubice. S jakou taktikou přijedou Východočeši?

Těžko říci, věřím, že to bude atletický, pro diváky líbivý zápas, který bude dobrou reklamou pro český hokejbal. Ale na odhad a tvoření taktiky tu jsou jiní. Já jako brankář jsem ten poslední článek.

Cítíte Vy osobně větší tlak, když jsou na utkání přítomny kamery? Navíc známé O2 TV sport?

Já osobně kamery na hřišti moc nevnímám a nejsem z nich nervózní, spíš je to velké plus v tom, že si člověk může zápas pustit zpětně a podívat se na své chyby a snažit se tak zdokonalovat.

>>SLEDUJTE FINÁLE ŽIVĚ NA O2 TV sport<<