CROSSDOCK Extraliga

První finálové utkání skončilo až po samostatných stříleních, krok od titulu je Autosklo!

První finálový zápas nabídl pěknou podívanou. Ani jeden z celků nebyl schopný odskočit na rozdíl více gólů a diváci tak viděli velmi vyrovnanou bitvu. Vítěze neurčila základní hrací doba ani následné prodloužení, a tak se šlo až k samostatným střílením, kde byli úspěšnější pardubičtí hráči.


Začátek prvního finálového zápasu mezi Kert Parkem a pardubickým Autosklem začal opatrně a hra se kouskovala častým přerušením. Už ve třetí minutě se však dostali jako první do vedení hosté. Nicolas Langr se trefil po dobré přihrávce od Jana Bílého těsně nad vyrážečku domácího brankáře. Kert Park obdržená branka nakopla a po dvaceti vteřinách bylo vyrovnáno! Petr Danko pohotově zareagoval na odraz míčku od zadního mantinelu po střele z půlky hřiště z hole Jana Blaška a rozjásal střídačku pražského celku. Následně mohli jít do vedení opět hosté, ale Petr Mikl podržel svůj tým. V první periodě jsme mohli vidět tři početní výhody, ve kterých pár gólových šancí bylo, ale žádná neskončila radostí jednoho z celků.

Kert Park začal druhou patnáctiminutovku velkým tlakem, ze kterého však vedení nevykřesal. Následně už byly k vidění opět akce na obou stranách, ale střely buď minuly svůj cíl nebo se blýskli gólmani na obou stranách. Domácí dostali k dispozici přesilovou hru, kterou však přerušili vlastním vyloučením. Po chvíli ale putoval na trestnou lavici opět hráč hostů a počet hráčů na hřišti se zase měnil. Další nabídnutou početní výhodu už pražský celek využil. Dvě minuty za vyhození míčku obdržel Lukáš Vlasák.

Hned první střela v přesilové hře, kterou Kert Park vyslal, skončila za zády hostujícího Davida Stárka. David Šperl napřáhl od červené čáry a vymetl pravý horní roh hostující branky. Hosté nevyužili po obdrženém gólu přesilovou hru, ale to je vůbec nemusí mrzet, protože se prosadili nedlouho po jejím konci. Parádní akce v podání modrobílých! Na modré čáře se zmocnil vyhozeného míčku Pavel Kubeš, který s ním zaběhl okolo dvou hráčů na levou stranu útočného pásma, zvedl hlavu a na druhé straně krásnou přihrávkou našel Nicolase Langra, který se do prázdné brány nemýlil. Brankář Petr Mikl se snažil tuto šanci skokem zlikvidovat, ale na míček nedosáhl. Vteřinu před koncem zkusil pozornost domácího brankáře dvougólový Nicolas Langr, ale ochránce svatyně zasáhl lapačkou, a i díky němu byl stav po třiceti minutách 2:2.

Také třetí třetina přinesla po jedné brance na každé straně. Josef Česák se dlouhým blafákem dostal až za Petra Mikla a zakončil do prázdné brány. I tentokrát bylo ale rychle srovnáno. Z pěkné kombinace domácích těžil Boris Oravec, který zakončil mezi betony Davida Stárka. Další gól už k vidění nebyl a o vítězi nerozhodlo ani prodloužení. O vítězi prvního finálového zápasu tak musela rozhodnout až dovednostní disciplína, ve které se našlo hned pět úspěšných střelců. Posledním z nich byl Lukáš Kohoutek, který tak rozhodl utkání.