CROSSDOCK Extraliga

Kert Park ukázal útočnou sílu a odvrátil mečbol Autoskla! O vítězi Extraligy rozhodne třetí utkání

Pražský celek měl po sobotním zápase nůž na krku. Vzhledem k finálové sérii hrané pouze na dva vítězné zápasy byly k titulu blíže Pardubice. Kert Park však nic nepodcenil, zabojoval a také on vytěžil výhru na hřišti soupeře a k celkovému vítězství už to mají oba celky zase stejně daleko.


I do druhého finálového zápasu vstoupily oba celky opatrně, ale šance byly k vidění na obou stranách. Autosklo dostalo k dispozici první přesilovou hru už v šesté minutě. Vypracovalo si velkou šanci, ale vlastní chybou se už k další nedostalo, protože na trestnou lavici putoval také domácí hráč. I hosté si vytvořili dobrou střeleckou pozici, ale ani oni se prosadit nedokázali. Netrvalo to dlouho a proti pravidlům se provinil další pardubický hráč a Kert Park si zahrál dvouminutovou přesilovou hru. Autosklo však ubránilo oslabení velmi dobře a první třetina skončila bez branek.


Boj o každý metr plastu zvládli o fous lépe hosté

Tu druhou začali v početní výhodě domácí, ale ani tentokrát se sami neubránili dalšímu vyloučení a síly na hřišti se opět srovnaly. S disciplínou se Autosklo pralo i nadále a následné vyloučení už hosté potrestali. Martin Kruček našel před brankou naprosto volného Dalimila Zvonka, pro kterého už nebylo složité trefit odkrytou klec. Ani Kert Park si však ve druhém zápase nepočínal čistě a také on nabídl svému soupeři další přesilovou hru. Tentokrát už pardubický celek nepohrdl a rychle srovnal. Autosklo dlouho kombinovalo v útočném pásmu, míček se dostal na hokejku Petra Filipa, který svoji dělovku umístil přesně.

S inkasovanou brankou putoval na trestnou lavici další hráč hostujícího celku a Autosklo se mohlo pokusit jít do vedení. To se mu však nepovedlo, a naopak v rovnovážném stavu udeřili opět hosté. Až za záda Davida Stárka dostal míček Jiří Kruček a Kert Park se opět dostal o krok před svého soupeře. Závěr druhé třetiny byl velmi zajímavý. Už to vypadalo, že je velmi rychle srovnáno, ale rozhodčí po střele Jakuba Kvapila po společné konzultaci rozpažili. Několik dobrých šancí si následně vytvořil pražský celek, ale ani jednu v gól neproměnil.

Úspěch Pražanů díky dvěma slepeným gólům

Domácí potřebovali vyrovnat a závěrečnou patnáctiminutovku začali aktivněji, ale snahy jim překazilo další vyloučení. I tentokrát se však síly na hřišti vyrovnaly a šance byly vidět na obou stranách. Už opět v plném počtu se svojí šikovností dostal do samostatného úniku Lukáš Lhota, který přidal klid na hokejky hostů. Autosklo se hnalo dopředu a zapomnělo na obranu. Po kombinaci v útočném pásmu se totiž k míčku dostal Dalimil Zvonek, který se dostal do úniku a přesně zakončil mezi betony domácího maskovaného muže.

Pět minut před závěrečnou sirénou se provinil jeden z hostujících hráčů, domácí tak neměli na co čekat a odvolali brankáře. Už to vypadalo, že budou Pardubičtí úspěšní, ale po jejich střele zacinkala pouze tyč. Poslední slovo nakonec měli opět hosté, za které trefil odkrytou klec Tomáš Wróbel a o celkovém vítězi bude muset rozhodnout až třetí utkání.