CROSSDOCK Extraliga

Coalsoft play off Extraligy míří do finiše! Kdo se v přímém přenosu na O2 TV sport bude radovat z titulu?

Druhé finále vítěze letošního ročníku coalsoft Extraligy hokejbalu neodhalilo. Kert Park domácí Pardubice přehrál v poměru 1:5 a vrátil sérii do Prahy. Kdo se na rozhodující duel lépe připraví? Ukáže úřadující mistr svou mentální sílu? Nebo Pardubice najedou na vlnu z posledního venkovního zápasu?

Těžko říct, co se stalo v prvním klání. Pardubice však v sérii šly do vedení po nájezdech, ale extraligový titul na domácím hřišti nezískaly. Východočeši tak budou muset cestovat ještě jednou na pražské Lužiny, kde se rozhodne, kdo pohár převezme. Kert Park v Pardubicích řádil a svému finálovému sokovi nasázel 5 branek, potvrdí produktivitu v zápase o vše? Autosklo bude muset opět nalézt dobrý obranný blok!

>>SLEDUJTE FINÁLOVÉ UTKÁNÍ ŽIVĚ NA O2 TV sport<<


Přidá Kert Park 4. titul v řadě nebo se Autosklo vzepře?

Oba celky hrají o hodně. Přeci jenom to není zápas základní části, ale jedná se o play off a konkrétně o finálovou sérii coalsoft Extraligy hokejbalu, v níž se hraje o vrchol sezóny, o titul. Kert Park není v jednoduché pozici, protože chce opět po roce získat extraligový pohár a pro své hráče mistrovské prsteny. Byl by to skvělý kousek, kdyby na poháru byl znovu vyryt název HC Kert Park Praha. Mají Pražané na to, aby tuto sérii ovládli? I Pardubice by chtěly konečně dosáhnout až na vrchol a tím přerušit nepřízeň osudu. Jak si s touto pozicí poradí?

Domácí hřiště je v sérii spíše nevýhodou!

Finalisté ukázali, že se jim nejspíše hraje lépe na hřištích hostů. Obě družiny totiž neuhájily své stadiony. Jak tomu bude ale teď? Najde Kert Park produktivitu na svém plastu nebo se Pardubice vzepřou a opět ukážou, jak umí hrát? V prvním duelu si Autosklo na Kert vyšláplo a senzaci dokonalo až na samostatné nájezdy, což se také počítá. Pardubice vedly ještě těsně před koncem 3. třetiny, ale Kert Park nekompromisně vyrovnal. Pražané by měli myslet na to, že Pardubice v prodloužení ani na nájezdy zatím neprohrály. Pražané však ukázali, že na Východočechy mají. Pardubičtí totiž na svém stadionu schytali porážku 1:5. Toto je jasný směr, jak chce Kert Park hrát. Udrží si to i na svém lužinském place?


Dokáže pardubický Stárek zastavit Kručkovi, Zvonka a spol.?

Ve druhém finále byli nejviditelnějšími hráči hokejbalisté Kert Parku, a to hlavně Dalimil Zvonek a bratři Jiří a Martin Kručkovi. Dalimil Zvonek ve druhém duelu nastřílel 2 branky a jednu připravil. Martin Kruček na 2 přihrával a Jiří Kruček jeden gól zařídil a na dalším se podílel nahrávkou. Téměř tři hráči překonali pardubický tým. Jak si tyto borce pohlídat? To je otázka pro pardubického trenéra Mašíka. Najde recept, jak udržet tyto hráče zpět? Hlavním faktorem také bude to, jak zachytá pardubický brankář Stárek. Zlepší si reputaci po 5 gólech na Polabinách? Kdo se stane mistrem coalsoft Extraligy v ročníku 2020/21?


Na Lužinách se schyluje k bitvě jako řemen. Kdo uspěje? Sledujte rozhodující utkání finálové série coalsoft play off Extraligy živě na televizní stanici O2 TV sport! Autor fotky: Veronika Koželská.