CROSSDOCK Extraliga

Do neděle jsme vstoupili jako úplně jiný tým, hodnotí Dalimil Zvonek druhý finálový souboj

V jeden okamžik nevíte, zda nastoupíte k zápasu a o pár minut později jste hrdinou svého týmu – v tom je krása sportu. Dalimil Zvonek z prvního zápasu finále coalsoft play off Extraligy musel odstoupit kvůli zranění a nevědělo se, zda naskočí do druhého finálového duelu. Pak ale zazářil 2 góly!

Aktuálně nejproduktivnější hráč coalsoft play off Extraligy hokejbalu Dalimil Zvonek se nakonec rozhodl nastoupit do druhého utkání finálové série s Pardubicemi a dvěma brankami a jednou asistencí se postaral o vítězství svého týmu z Kert Parku. Jak to s Dalimilem vypadá a jak se bude připravovat na rozhodující utkání, se dozvíte v rozhovoru.

Věděl jsem, že nemůžeme prohrát

Z prvního finále jste musel odstoupit kvůli zranění. Jste už stoprocentně v pořádku?

Nejsem. Ale už se dokážu normálně najíst a pohyblivost se lepší. Takže si myslím, že na třetí finále už budu v pořádku.

Jaké myslíte, že byly rozdíly mezi oběma zápasy?

Určitě v přístupu k zápasu jako takovému a nasazení. V sobotním zápase jsme nebyli hlavou v zápase tak, jak jsme měli být a hráli jsme to jako zápas základní části, zatímco Pardubice hrály tak, jak by to ve finále mělo vypadat. Tomu taky odpovídala jejich bojovnost a nasazení, což bylo rozhodující a v sobotu si i díky tomu zasloužili vyhrát. Po zápase se k tomu něco řeklo, stejně jako v neděli před zápasem a do druhého finále jsme pak vstoupili jako úplně jiný tým. Už jen z té nedělní atmosféry v týmu jsem věděl, že prostě nemůžeme prohrát.


Dát víc branek vždy pomůže

Ve druhém zápase finálové série coalsoft play off Extraligy se Vám dařilo, čekal jste to vzhledem k Vašemu zranění?

Nečekal. Do poslední chvíle se ani nevědělo, jestli budu schopný hrát. Před zápasem si mě vzal do parády masér, vzal jsem si něco proti bolesti a jakmile se vhodil míček, tak jsem o nějaké bolesti už téměř nevěděl. Každý z nás odehrál skvělý zápas a určitě jsem nebyl jediný, kdo hrál s nějakou bolístkou. Ale samozřejmě jsem rád, že jsem týmu pomohl i jinak než jen povzbuzováním ze střídačky.

Jakou taktiku dodržovat, abyste mohli v posledním zápase slavit titul?

To necháme na trenérech, kteří to ví nejlépe. Co naordinují, tím se budeme řídit a sám nevím, v jakém to bude stylu. Ale dát víc gólů než soupeř vždycky pomůže.

Budete se v tomto týdnu věnovat spíše regeneraci nebo i potrénujete?

Vždycky je co trénovat. To, že jsme poslední zápas vyhráli, neznamená, že to bylo odehrané perfektně. To ale neznamená, že budeme létat po hřišti a běhat bazény. Alespoň doufám (smích). Spíš některé taktické věci je potřeba vypilovat. Takže jedeme ve stejném režimu, jako zatím celé play off.