CROSSDOCK Extraliga

Je to ten zápas, kvůli kterému dřete celou sezónu! ví střelec krásné finálové branky Lukáš Lhota

Extraligové finále coalsoft play off Extraligy nabízí největší možné drama, když po dvou odehraných zápasech je stav vyrovnaný 1:1. V sobotu na Lužinách byli úspěšnější Pardubice až v nájezdovém rozstřelu, ale v neděli Kert Park odmítl stříbrnou sezónu a poslal finále do duelu o všechno.

Chce to méně sladké pití, usmívá se Lukáš

Krásným gólem se v nedělním druhém finálovém zápase blýskl i junior Kert Parku Lukáš Lhota, který redakci webu hokejbal.cz poskytl pár postřehů z finálového víkendu.

Lukáši, v sobotu v prvním zápase finálové série coalsoft play off Extraligy jste prohráli po nájezdech. Co se dělo v kabině po tomto utkání?

Nejdřív celkem solidní kartáč. Pak bylo ale potřeba zvednout hlavy nahoru, přece jen jsou to všechno rychlé série a není potřeba se dlouho hrabat ve výkonu, který se nám vůbec nepovedl.

Co jste museli změnit do nedělního zápasu, abyste ještě prodloužili finále?

Určitě jsme potřebovali udělat trošku méně sladké pití, kluci říkali, že to byl strašný slaďák v sobotu (smích). Ne, určitě jsme potřebovali změnit náš přístup k utkání a nasazení. Všichni jsme rádi, že se nám povedlo vrátit sérii na Lužiny


Sporný moment? "Za mě to gól nebyl!"

V neděli se Vám podařilo vstřelit krásnou branku, měl jste po zápase hodně gratulací?

Kamarádi a rodina gratulovali. Musím říct, že mě překvapilo, kolik lidí se koukalo a vzpomnělo si.

V nedělním utkání došlo ke sporné situaci, kdy byla nejdřív branka Pardubic na potencionálních 2:2 uznána a pak odvolána. Jak jste viděl tuto situaci?

Byl jsem tou dobou na hřišti a mně upřímně se zdálo, že to gól nebyl, ale viděl jsem to z velké dálky. Rozhodčím jsem tu situaci určitě nezáviděl, byl to sporný moment a těžké rozhodnutí, které mohlo rozhořčit obě strany.

Jak přistoupit k utkání o všechno?

Nechat tam vše, už není na co se šetřit. Je to ten zápas, kvůli kterému trénujete a dřete celou sezónu. Každý chce vyhrát poslední zápas sezóny.

>>SLEDUJTE ROZHODUJÍCÍ UTKÁNÍ ŽIVĚ NA O2 TV sport<<