CROSSDOCK Extraliga

Jiří Kruček byl mužem druhého finále v Pardubicích! Jak ladí formu na rozhodující duel?

Hráči Kert Parku zvládli prodloužit finálovou sérii a stále se o extraligový titul rvou. Poslední tečku za sezónou udělají na svém hřišti, jak ladí formu? Tento forward v posledním zápase vstřelil vítěznou branku a na další dvě perfektně přihrál. Jak mu to sedí v lajně s Dalimilem Zvonkem?

Z druhého utkání jsem cítil, že to nemůže být náš poslední zápas sezony!

Jiří, dokázali jste odvrátit konec série a tím i ztrátu dalšího mistrovského titulu, co hrálo v Pardubicích největší roli na vaší cestě k vítězství?

Víme, jak máme silný tým, rozhodně hrála velkou roli zkušenost, kterou tento tým získal ve vyřazovací části za posledních 5 let. Potřeba je také zdůraznit, že máme vhodně doplněný tým o mladé hráče, kteří svou roli plní nad očekávání. Z druhého utkání jsem cítil, že to nemůže být náš poslední zápas sezony.

Kde se vůbec stala chyba v 1. duelu? Pardubice hrály velmi organizovaně a dokázaly vás porazit na nájezdy. Jak byste to hodnotil?

Zápas z naší strany nebyl ideální a hodný finále play-off. Byly tam světlé momenty, ale nedokázali jsme na to navázat všechny tři lajny po celý zápas, následná vyloučení vždy pouze rozhodila nastavenou taktiku. Ofenzivní hra Pardubic nás nepřekvapila, hrají běhavý hokejbal s rychlým přesunem do útočného pásma, ze kterého to dokázali vytěžit až na samotné nájezdy, kde už je to loterie.


Jiří Kruček (vpravo) měl ve druhém utkání pochopitelně lepší náladu než pardubický Josef Česák. Autor: Josef Česák st.

V týmu máme mnoho zkušených hráčů, kteří vědí, jak zvládnout rozhodující zápas v sezóně!

V Pardubicích jste však ukázali, že jste úřadující mistři Extraligy a svého soupeře jste jasně přehráli. Budete chtít takhle hrát v rozhodujícím duelu?

Zápas o všechno. V týmu máme mnoho zkušených hráčů, kteří vědí, jak zvládnout rozhodující zápas v sezoně. Paradoxně jsou to opět Pardubice, kdy jsme s nimi hráli možný poslední zápas ve finálové sérii v roce 2017.

Jak se na poslední utkání vůbec připravujete? Snažíte se najít tu správnou taktiku nebo pilujete herní pohodu hráčů?

V režimu play-off se už toho moc na tréninku nenacvičí, zhodnotíme si poslední dvě utkání a něco málo si řekneme k tomu, jak zvládnout poslední zápas sezony.


Jiří Kruček (číslo 93) při gólové nahrávce Dalimilu Zvonkovi během druhého finálového duelu. Autor fotky: Josef Česák st.

V Pardubicích jste precizně nahrál na gól a jeden sám vstřelil, jak se Vám to povedlo? Odkoukal jste přihrávky od svého bratra? (smích)

Nahrávka vyústila z přesilové hry, ve které umí každý z nás vstřelit branku. Máme mnoho variant, jak zakončit, ale vždy se to odvíjí z dané situace. I když na videu tato branka vypadá pěkně, vyústilo to ze situace a z bránící čtveřice. Gól na 2:1 byl pouze správným načasováním před brankou a štěstí, že se Zvony (Dalimil Zvonek) rozhodl protlačit s míčkem přes brankoviště.

Ve druhém duelu jste hodně vynikal spolu s Dalimilem Zvonkem, se kterým hrajete v lajně. Jak tato spolupráce funguje? Podle statistik nejspíše dobře, že?

Oba jsme zkušení hráči, kteří si dokážou vyhovět. Potřeba je také říct, že s námi většinu sezóny nastupuje i Tomáš Wróbel, společně už víme, co od sebe čekat a v kterých momentech se na sebe spolehnout.

Čtvrtý titul za sebou? Rozhodně bychom se jako klub nesmazatelně zapsali do historie hokejbalu!

Co bude nutné udělat pro to, abyste získali čtvrtý titul v řadě? Co by to pro Vás znamenalo?

Komu se naposledy podařilo vyhrát Extraligu hokejbalu čtyřikrát za sebou? Rozhodně bychom se jako klub nesmazatelně zapsali do historie hokejbalu. Za vítezstvím jdeme celá kabina. Já bych poté mohl skončit na vrcholu.