Reprezentace

Reprezentační jednadvacítka zamíří do Litomyšle! Budeme požadovat 100% nasazení, zdůrazňuje Štefka

Reprezentace do 21 let se chystá na další přípravný kemp, jenž se uskuteční 14. a 15. srpna v Litomyšli. Na zimním stadioně ve Smetanově městě se česká reprezentace utká s tou slovenskou. Co by měl tento sraz přinést hráčům? A co trenérům? Co od srazu očekává asistent hlavního trenéra, Pavel Štefka?

Za dva roky muže být všechno jinak

Trenére, po dlouhé době se juniorská reprezentace sejde v Litomyšli, kde sehrajete dvě přátelská utkání proti Slovensku. Těšíte se?

Já se těším, je to po dlouhém roce, kdy se s týmem uvidíme. Celá naše příprava vlastně byla k ničemu, a tak to bude alespoň malá náplast a tečka za prací s generací kluků, kteří prostě měli smůlu.

Co bude hlavním cílem srazu? Budete si chtít hráče ještě prohlédnout nebo již budete pilovat taktiky a tak podobně?

No podle posledních informací, které mám, by mohlo být MS hráčů do 23 let v roce 2023, ale to je ještě tak dlouhá doba, že se prakticky bude stavět nový tým, za dva roky muže být všechno jinak.

Bude mít tento kemp již vliv na finální složení týmu pro MS? Určitě máte z čeho vybírat, jak těžké bude vybrat ty správné hráče? 

Odpověď je vlastně v předchozí otázce, určitě nebude. Složení týmu, který bude reprezentovat v roce 2023 lze těžko predikovat. Navíc nejsou podle mě ani vyřešeny realizační týmy pro budoucí období.


Jsem přesvědčen, že máme silný tým

Co můžete od slovenských hráčů čekat? 

Očekávám velkou motivaci a chuť si zahrát utkání v reprezentačním dresu. Jsou to mladí kluci a čest reprezentovat je pro ně i odměnou za čas, který hokejbalu věnovali. Přiznám se, že sílu týmu neznám, ale my jsme se chystali obhájit zlato, takže bychom museli porazit každého.

S jakými ambicemi a cíli do zápasů půjdete? Co po hráčích budete vyžadovat?

Jsem přesvědčen, že máme silný tým, my jsme do každého z přípravných zápasů šli s cílem vyhrát, to platilo i pro zápas s „A" mužstvem, který nám tehdy potvrdil, že se můžeme měřit s každým. Budeme požadovat 100% nasazení a práci ve prospěch týmu.

Bude sraz obsahovat také jiné aktivity než zápasy? Můžete program nějak přiblížit?

Přiznám se, že přesný program ještě neznám, ale hrajeme 2 utkání prakticky během 24 hodin. Takže moc času na jiné aktivity nemáme.

Změnila se nějakým způsobem nominace v posledních dnech? Přišly nějaké omluvenky?

Zatím vím o omluvence od Míry Kukly (obránce pozn. red.), který má hokejovou přípravu.