Reprezentace

Pokud si mistrovství světa zasloužím, strašně rád pojedu, hlásí nováček v reprezentaci Jiří Singer

Národní tým mužů čeká již tento víkend 14.–15.8. soustředění v Litomyšli. Vrcholem nového cyklu bude Mistrovství světa v roce 2022, které se uskuteční v Kanadě. V nominaci našeho týmu můžete najít i nováčky mezi stálicemi. Jedním z nováčků v seniorské reprezentaci je i mostecký rychlík Jiří Singer.

Jak se Jiří Singer připravuje na svůj první kemp mezi muži nebo jak se dozvěděl o své nominaci, si můžete přečíst v rozhovoru, který nám poskytl nováček v národním týmu, jenž se ve dvou přípravných duelech střetne se Slovenskem!

O nominaci jsem se dozvěděl ze sociálních sítí

Jirko, čeká Vás první kemp v seniorské reprezentaci, jak se na něj těšíte?

Těším se, i když jsem trošku nervózní. Nevím, co očekávat, přípravě před kempem jsem taky moc nedal (smích). Měl jsem trošku jiné povinnosti, ale určitě už vyčkávám a nemůžu se dočkat.

Čekal jste, že byste mohl dostat šanci zabojovat o MS v Kanadě 2022?

Popravdě jsem to nečekal. To, že jsem byl nominovaný, jsem se vlastně dozvěděl ze sociálních sítí, byl to pro mě šok. V tu chvíli jsem měl obrovskou radost. Sláva (hlavní trenér Mostu a asistent trenéra reprezentace Slavomír Švancar pozn. red.) mi vlastně neřekl ani, že tam mám jet, jen mi pogratuloval k nominaci.

>>SLEDUJTE OBA VÍKENDOVÉ DUELY ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Nějaký „fórek“ si určitě neodpustím

Bude účast na hokejbalovém MS v kolébce hokeje hlavní motivací v příští sezóně?

Hlavní motivací bude týmový úspěch v Mostě. Od té doby, co jsem se dostal do A týmu, se tým pořád částečně rozpadá a poté opět skládá, a tenhle cyklus se stále opakuje. Byl bych rád, kdybychom měli příští sezónu v Mostě silný a početný tým, který bude bojovat o vyšší příčky. Pokud nebudu hrát na maximum v Extralize, nemůžu pomýšlet ani na účast na MS. Hlavní motivací to teda není, spíš taková sekundární, ale určitě by to byla odměna za odmakanou sezónu. Takže uvidím, jak to dopadne, ale pokud si to zasloužím, strašně rád pojedu.

Jak se momentálně připravujete? Trénujete s týmem nebo spíše individuálně?

Nastavil jsem si se začátkem prázdnin trošku volnější režim. Sportu se však nevyhýbám. Rád si zahraju volejbal, basketbal či fotbal. Nedávno jsem přijel z dětského tábora, kde jsem měl opravdu dost pohybu. Takže bych to shrnul, že se částečně připravuji, i když to není teď můj hlavní cíl (smích).

Je o Vás známo, že patříte mezi baviče v kabině, pokusíte se zaujmout stejnou roli i na kempu reprezentace?

(Smích). Tak určitě si neodpustím nějaký ten „fórek“, ale přijedu mezi tu partu poprvé, a i když se s většinou známe ze hřiště, tak bude převládat i trošku nervozita. Když zápasy dopadnou dobře, tak mi to určitě pomůže i v té sebedůvěře v partě, a když se trošku otrkám, tak bych určitě mohl vtipkovat tak, jak je u mě zvykem (smích).


Jiří Singer si celkem ve 13 duelech loňské zkrácené sezóny coalsoft Extraligy včetně play off připsal 7 kanadských bodů za 4 góly a 3 nahrávky. Autor fotky: Jana Procházková (Páňa Cup 2020).