Reprezentace

Litomyšl se může těšit na reprezentační hokejbal! Jak si povede výběr juniorů do 21 let?

Po dohrání všech zkrácených soutěží a dlouhé pauze se na scénu opět vrací hokejbal na reprezentační úrovni. Tuto sobotu a neděli se v Litomyšli představí vedle mužů i junioři do 21 let, kteří budou na litomyšlském zimním stadionu přátelsky čelit Slovensku. Jak tato příprava do mladé Čechy dopadne?

Herní program akce je velmi nabitý. Junioři budou v sobotu nastupovat do mezinárodního utkání od 16:00 a v neděli od 10:00. V doprovodu těchto akcí také vystoupí seniorský celek České republiky. Nově se také můžete těšit na přídavné zápasy ženského výběru Česka, který si to v rámci přípravy a této události rozdá s dorostenci TJ Sršni Svitavy.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Hlavní roli bude hrát individuální forma hráčů!

Veškeré české hokejbalové soutěže skončily již v červenci. Někteří hráči měli sezónu delší a někteří zase kratší. Bude však otázkou, jak se junioři na tento reprezentační sraz jednotlivě připravovali. To vše bude vidět na hřišti. Jelikož všichni stále bojují o nominaci na budoucí juniorské Mistrovství světa, tak určitě všichni nominovaní přijedou správně naladěni. Jak si hráči po menší pauze od hokejbalu zvyknou na hokejku, a hlavně na větší hrací plochu? Nebude všem borcům dělat problém? Naši junioři navazují na minulý juniorský úspěch z roku 2018, kdy Česko získalo na MS zlaté medaile. Můžeme se tedy spolehnout na to, že naši junioři se budou chtít svým starším kolegům vyrovnat. To znamená, že i do přátelského utkání půjdou naplno!

Na české soupisce jsou zvučná jména!

Nominace na tento dvojzápas byla zveřejněna dávno. Když si soupisku českých juniorů probereme, tak se můžeme spolehnout na dva skvělé gólmany. Hájit českou „klec“ budou Vít Čapek, který má s mezinárodním juniorským hokejbalem již mnoho zkušeností, a Tomáš Rechtorik z Ústí nad Labem. Velkou část obrany tvoří hráči ze středních Čech. Jména jako Macek, Kubeš, Kamenář, Gottfried, Kaňák a Laurinc všichni z hokejbalového prostředí znají. U našich beků se můžeme spolehnout na rychlost a sílu. Uvidíme, v jakém světle se tito borci představí.

Největší sílu tento celek však má v útoku, kde se objevují jména, která se již prohánějí v české Extralize mužů. Mnoho útočníků ve výběru také v nejvyšší soutěži bodově exceluje a vystupuje. Skvělou sezónu zažil Nicolas Langr a Jan Čejka, který vyhrál cenu za nejlepšího střelce základní části Extraligy, ale těsně před víkendem se zranil a do Litomyšle nedorazí. Ze sestavy rovněž kvůli zranění vypadl další výtečný útočník Filip Faltus z Letohradu. Velkým překvapením v nominaci je Vít Rozílek, který do sestavy rychle zapadne. Nesmíme také zapomenout na Martina Stupku, který v Ústí nad Labem předváděl úchvatné výkony. Ke každému hráči bychom mohli říct vlastnost, ve které je nejlepší, ale to byste tento článek nedočetli. Česká soupiska juniorů ukazuje sílu a charakter, teď to musí kluci jenom ukázat. Tento tým má velkou sílu a je realizačním týmem stabilně složen. Trenéři mají z čeho vybírat.


Jak připraveni na soustředění dorazí Slováci?

Slovenský tým bude pro naše borce velkou neznámou. Slovenské výběry se vždy vzhledem k okolnostem mění. Navíc slovenskou soutěž a tamní hráče nemáme příliš zmapované, níže v odkazu přinášíme slovenskou nominaci. Ani jeden z celků na sebe v minulé době nenarazil, a tak ani jeden nebude vědět, proti komu stojí. Stejně tak pro Slováky bude hrát hlavní roli individuální připravenost. Slováci vždy preferují tvrdý a atletický hokejbal, potvrdí také svoji šikovnost? To zjistíme již o víkendu!

>>NOMINACE SLOVENSKA DO LITOMYŠLE<<

Těšte se na vypjatá a velmi vyrovnaná utkání českých juniorů. V sobotu se junioři do 21 let proti svým soupeřům ze Slovenské republiky pustí do boje v 16:00 a v neděli je start zápasu čeká v 10:00. Jak si dospívající naděje České republiky povedou? Připíšou si v přípravě na Mistrovství světa nějakou tu výhru? Všechny zápasy můžete živě sledovat na TVCOM! Avšak neváhejte a přijďte Čechy podpořit naživo!