Reprezentace

S jakým cílem do Litomyšle pojede dobřanský hráč, David Braun?

Společně s muži se v Litomyšli také ve dvojzápase proti Slovensku představí čeští junioři do 21 let. V nominaci nechybí jméno Davida Brauna. Jak moc ho mrzí, že se neuskuteční Mistrovství světa? Jak náročné budou zápasy a co očekává od Slovenska? Jaký je cíl srazu?

Blatná se s reprezentací nedá srovnávat, ale pohyb tam byl!

Davide, s Dobřany jste do play-off Extraligy nepostoupili, a tak jste měl docela dlouhou pauzu od hokejbalu. Jak těžké se bude naladit na mezinárodní úroveň?

Pauzu jsem sice měl, ale pouze od soutěžního hokejbalu. V Dobřanech jsme dostali služební volno do konce července, ale v Blatné, kde nejsme ani téměř po roce dosti namlsáni z plastového povrchu, chodíme třikrát týdně na hřiště. S reprezentační úrovní se to srovnávat nedá, ale aspoň nějaký pohyb byl. Navíc poslední dvě soboty jsem už strávil na turnajích.

Čekal jste, že Vám přijde pozvánka na tento dvojzápas? Jak se na něj těšíte?

Nikdy to nečekám, spíš neustále doufám a věřím, že by se mohla objevit další pozvánka. Jak se těším? Beru to jako vrchol tohoto covidem zpackaného ročníku, kdybych se netěšil, asi bych se zůstal točit doma na pouti. (smích)


Já osobně nemám moc rád nějaké hraní na výsledek nebo něco podobného

Jaký je pro Váš tým cíl této akce? Budete se snažit předvést co nejlepší výkon nebo budete hrát na výsledek?

Já osobně nemám moc rád nějaké hraní na výsledek nebo něco podobného, ano občas to sice je nutné, ale do těchto zápasů s tím nejdu. Mým cílem je podat co nejlepší týmový výkon a uspět v obou kláních.

Co můžete čekat od slovenských hokejbalistů? Určitě budete chtít pro naše fanoušky vyhrát, na co si musíte dát pozor?

Popravdě vůbec nevím, co očekávat, to je spíš otázka na kluky, kteří mají s mezinárodním hokejbalem větší zkušenosti. Jen si vzpomínám, že před rokem a půl v Žilině, kde jsme zvítězili v obou duelech, se v kabině mluvilo o tom, že slovenský tým většinou na mezinárodní akce bere i hokejisty, kdežto v Žilině hráli bez nich, takže uvidíme, co přivezou tentokrát. Každopádně vítězství před našimi fanoušky je povinnost.

Dva zápasy sebevíc povedené vám do mužské reprezentace nepomůžou

Zápasy se budou hrát na větší hrací ploše. Myslíte, že to pro Vás bude výhodou?

Nebral bych to jako nějakou výhodu. Zkrátka, kdo má víc naběháno, bude z toho těžit.

Ve stejný čas budou v Litomyšli hrát muži, které řídí Jiří Mašík. Hlavní trenér české reprezentace Vás bude určitě sledovat, co myslíte?

Nad tímhle jsem nepřemýšlel, koneckonců dva zápasy sebevíc povedené vám do mužské reprezentace nepomůžou, pokud nebudete předvádět kvalitní výkony i přes sezónu v klubech. Každopádně na mužskou reprezentaci v akci se těším.

Pravděpodobně jste však oloupeni kvůli pandemii o MS U20, jak hodně Vás to mrzí?

Já jsem pořád věřil, že se to ještě nějak uskuteční, bohužel po tom, co se u nás i ve světě dělo v zimě a částečně na jaře, mě usvědčilo v opak. Je to veliká škoda, tyhle ročníky by tam totiž rozhodně nejely jen pro účast.

Foto: Česká reprezentace do 21 let na minulém ročníku Páňa Cupu, kde junioři získali zlato. Letos z reprezentačních povinností musí ročník vynechat. Jak se jim povede proti Slovákům v Litomyšli?