Reprezentace

Češi jdou do boje! Jak je na Slováky připraven nováček Tomáš Zajíček?

Již v sobotu vypukne dvojzápas mezi českým a slovenským seniorským týmem. Oba výběry tuto akci berou jako přípravu na budoucí Mistrovství světa. V české nominaci se objevil nováček z Pardubic, Tomáš Zajíček, který dovedl juniory v roce 2018 ke zlatu. Jak se těší opět do seniorské reprezentace?

Zlatá placka by nám slušela určitě více!

Tomáši, nejdříve bych se zajímal o Vaši sezónu s Pardubicemi. Jak si vážíte stříbrné medaile? Skoro z toho bylo zlato, co tomu chybělo?

Stříbrná medaile je pro tým, co jsme měli, super úspěch, ale samozřejmě, že zlatá placka by nám určitě slušela více. Možná scházela zkušenost a trocha štěstí, které jsme si vybrali ve dvou předchozích sériích. Na straně Kert Parku bylo vidět, že většina hráčů už hrála spoustu těchto zápasů, a to rozhodlo.

Dostal jste pozvánku do seniorského výběru reprezentace do Litomyšle, byl jste pozváním překvapen?

Popravdě, trochu ano. Byl jsem od konce základní části zraněný a naskočil jsem až na poslední zápas s Kert Parkem, takže jsem pozvánku úplně neočekával. Ale moc se těším a jsem zvědavý, jak budou zápasy vypadat.

Jak sraz budete vnímat? Berete to jako přípravu na budoucí sezónu a možnost, jak ukázat, že do seniorské reprezentace patříte?

Přesně tak. Je to super příprava do začátku sezóny. Jak už v herní nebo fyzické připravenosti. Ale samozřejmě, že se chci i na kempu ukázat trenérům a říct si o nominaci na další kemp. Přeci jenom jich už moc nebude.


Upřímně jsem zvědavý, jak moc velký skok to oproti Extralize bude

Jak se těšíte na zápasy proti slovenským reprezentantům? S jakými cíli do utkání půjdete?

Těším se velmi. Zápas se slovenským výběrem bude určitě ve vysokém tempu a upřímně jsem zvědavý, jak moc velký skok oproti Extralize to bude. V obou zápasech budeme chtít vyhrát. To je jasné.

Vy jste okusil snad každou mládežnickou reprezentaci a teď Vás čeká i ta seniorská, jaký rozdíl v úrovni hry čekáte oproti juniorům?

Čekám velké rozdíly v rychlosti hráčů a jejich rozhodování. Poté hlavně v technické připravenosti každého z nich. Bude to pro mě určitě nová výzva.

Jak to vidíte do budoucna s reprezentací? Je tato štace opět nějakou zastávkou, která bude mít vliv na finální nominaci na MS?

Určitě ano. Jak už jsem psal, kempů během sezóny moc nebude, a proto je toto soustředění dost důležité vzhledem k MS. Je jasné, že bych se na Mistrovství rád podíval, ale je to ještě daleko. Budu na sobě dál pracovat a uvidíme, co z toho nakonec bude.

>>SLEDUJTE OBA VÍKENDOVÉ DUELY ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<