Reprezentace

Česká juniorská reprezentace se na úvod v Litomyšli trápila v koncovce a prohrála

Po dlouhých měsících a stále s malým velkým smutkem z toho, že už jednou odložené juniorské mistrovství světa ve Švýcarsku se nakonec stejně zrušilo, vkročila česká juniorská reprezentace do svého dalšího kempu. V Litomyšli se však v prvním mači se Slováky trápila v koncovce a prohrála.

Začátek skvělý, pak útlum

Úvodních pět minut i díky přesilové hře patřilo jednoznačně českému mužstvu. Jenomže z tlaku se brzký gól ze strany našeho výběru neurodil, když se potom ale hned ze své první přesilové hry naopak prosadili po střele Čuleně hosté, prohrávali jsme. Češi ovšem logicky nic nevzdali, před juniorskými reprezentanty byl totiž stále skoro celý zápas a v této chvíli asi nebylo strachu, že by se náš výběr měl trápit v koncovce.

Ovšem opak byl pravdou. Byli to sice naši, kteří se neustále drali dopředu a stejně staří Slováci pouze občas sekundovali podobným protiútokem, či útočnou akcí, která se však často ani nedostala k brance Čapka. To Češi se k brance dostávali poměrně často, ovšem v koncovce byli buď nemálo důrazní, nebo mnohokrát spíše velice bezzubí, což se dá zcela jistě přikládat i k tomu, že většina z hráčů má za sebou delší, nebo minimálně měsíční pauzu od hokejbalu.

V polovině třetí části jsme se přeci jenom dočkali vyrovnání! Ovšem znovu to však bylo veliké úsilí, co musela naše reprezentace vynaložit, aby se nadvakrát z dorážky dokázal přes vyběhnutého brankáře prosadit Rozlílek. Na obou stranách pak ještě stihlo zazvonit břevno, i tato pomyslná remíza na brankové konstrukce zápas nakonec dovedla do samostatných střílení, která navazovala hned na konec základní části. Pro Čechy ovšem s hořkým koncem, Slováci byli úspěšnější a Češi se tak musí v neděli od 10:00 pokusit o nápravu.

Hodnocení trenéra Tomáše Frimla:

"Myslím si, že utkání jednoznačně rozhodla naše střelecká nemohoucnost a impotence. Slováci nás totiž nijak nepřehráli. My jsme šancí měli dost, ale nedokázali jsme dát více branek, než tu jednu vyrovnávající. Navíc slovenský brankář také zachytal velmi dobře. Soupeř pak zvládl lépe i nájezdy, takže ani v této činnosti jsme nezazářili. Musíme následující utkání v neděli zvládnout daleko lépe, vrátit Slovensku porážku a odpíchnout se tak k lepšímu výkonu. Na některých hráčích byla suchá část přípravy vidět více, ale to je jasné, že to s hokejkou zase budou umět standardně až po pár dalších trénincích přímo na hřišti a po přípravných zápasech."

Česká republika U21 vs. Slovensko U21 1:2ss

branky a nahrávky: 37. Rozlílek - 7. Čuleň (Čirč, Longauer), roz. naj. Bláhovský.