Reprezentace

Mužská reprezentace se postupně rozjížděla, se Slováky nakonec slaví obrat!

Ani naše mužská reprezentace dlouhou dobu z vynucených známých důvodů nemohla mít žádný sraz. Už necelý roční finiš směrem k blížícímu se odloženému kanadskému mistrovství světa se však musí rozeběhnout, a kdy jindy, než právě hned na začátku letních příprav. A zahájení to bylo vítězné!

Špatný start, finiš opačný

Velice špatný vstup do utkání nastal už po minutě a pár vteřinách. Slovensko rychle dokázalo sehrát akci při početní výhodě, na jejímž konci stál nehlídaný Študenc, jenž nadvakrát dokázal překonat beton brankáře Nováka, který odchytal první třetinu. Ten svoji premiéru v mužském týmu tedy nezačal podle představ, nicméně v další části to na sobě nenechal znát, když třeba kryl velice nepříjemnou střelu Martinusíka, který v utkání nedostával ze střídačky jinak tolik prostoru.

Češi mohli být rádi, že první část utkání skončila, protože potřebovali ve hře zásadní změnu. A ta přišla! Svěřenci trenéra Mašíka od druhé třetiny zlepšili ze své strany většinu a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po jedné neproměněné početní výhodě Česka se však náš výběr i nadále usídlil v útočné třetině, z čehož vyšla nakonec rychlá souhra s prudkou ranou z pravé strany od Kručka a bylo vyrovnáno - 1:1!

I nadále se hrálo ve velkém tempu, a to na oko diváka k atraktivně utkání ještě přispělo. Koření sportu, branky, ale chyběly. Slovensko i Česko se tlačily do branky, hlavně strážce hostující svatyně Buliš ale předvedl nespočet skvělých zákroků, třeba proti dvěma gólovkám Zvonka. Na straně Česka měl v prostřední části práci i Mikl, nejvíce si však zachytal od třetí periody Jirotka.

Právě zkušený brankář z Kladna totiž musel být pevným kamenem při českých oslabeních na konci třetího pokračování a hlavně v následném prodloužení. A byl to skutečně Jirotka, který si musel najít pár nepříjemných míčků směřujících za rozhodnutím. To však nakonec nastalo až v samostatných stříleních, a tady rozhodoval Kruček a definitivně Šlehofer, jenž se prosadil v šesté sérii, která se nakonec ukázala jako ta poslední. Odveta se hraje v neděli s úvodním vhazováním přesně v pravé poledne.

Hodnocení trenéra Jiřího Mašíka:

„V první třetině jsme nehráli dobře, Slovensko bylo aktivnější, my jsme se nemohli dlouho dostat do šancí a pořádně jsme vystřelili až nějak okolo 10. minuty. Navíc jsme brzy inkasovali po špatně odehraném oslabení. V kabině jsme si řekli, že musíme od druhé třetiny změnit přístup, být aktivnější, více napadat, a to se nám myslím dařilo. Druhou a třetí třetinu jsme byli podle nás lepší. Podařilo se nám vyrovnat, chtěli jsme více, ale po možná zbytečných vyloučeních se nám to komplikovalo. Odbojovali jsme to a ještě jsme chtěli, ale nebylo už moc prostoru, proto jsme rádi, že se nám povedlo vyhrát alespoň po samostatných stříleních. Každá výhra se počítá, navíc na této mezinárodní úrovni. Na některých hráčích byla vidět nerozehranost, to je jasné, ale postupem se to času zlepšovalo. Ve zlepšujícím se výkonu na hřišti chceme pochopitelně pokračovat i v neděli.“

Česká republika vs. Slovensko 2:1ss

Branky a nahrávky: 24. Kruček (Pala, Šlehofer) rozh. náj. Šlehofer - 2. Študenc (Šalka).