Reprezentace

Reprezentanti do 21 let věnovali 15 000 Kč rodinám zasaženým tornádem! Rozhodla se celá kabina, prozrazuje Čapek

Národní tým juniorů do 21 let si užil závěrečný sraz v Litomyšli, kde 14. – 15.8.2021 zápolil v náročných duelech se Slovenskem. Po konci mezinárodní akce předali zástupci jednadvacítky celkem 15 000 Kč z týmové kasy na podporu hokejbalových rodin z Hodonínska, kterým tornádo poničilo obydlí.

Nedělali jsme to kvůli „slávě“, šlo nám o to někomu pomoci

Reprezentační výběr hráčů do 21 let má za sebou úspěšné finální soustředění. Čeští junioři se dvakrát utkali se Slovenskem, v tabulce pravdy získali 4 body oproti slovenským dvěma a navíc pomohli hokejbalovým rodinám, které na konci června zasáhlo na Hodonínsku ničivé tornádo a zdevastovalo jim obydlí. „Už od zrušení mistrovství světa jsme přemýšleli, co s vybranými penězi. A když se naskytla tato možnost, řekli jsme si, že do toho půjdeme,“ prozrazuje průběh rychlého a jednomyslného rozhodování kabiny brankář jednadvacítky Vít Čapek, který ve výběru vykonával i pozici týmového pokladníka.

Rozhodovací proces kabiny národního týmu juniorů do 21 let nebyl vůbec náročný. „V tomto rozhodnutí byla celá kabina jako jeden člověk,“ upozorňuje Čapek, jehož spoluhráči nebyli ocenění ani potleskem tribun, jelikož peníze předali u vstupu organizátorům mezinárodní akce v Litomyšli. „Vůbec to nikoho nemrzelo. Nedělali jsme to kvůli „slávě,” šlo nám hlavně o to, abychom někomu pomohli,“ zdůrazňuje juniorský mistr světa kategorie do 20 let z roku 2018 Vít Čapek.


Vít Čapek neměl v prvním utkání se Slováky jednoduchou roli. V důležitých momentech ale juniorský národní tým do 21 let podržel. Autor fotky: Lucie Toušová - celá galerie zde!

V obou zápasech jsme měli herní převahu

Národní tým juniorů do 21 let přišel dvakrát za sebou o možnost reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa ve Švýcarsku z důvodů nám všem známých. Junioři se tak po třech letech rozloučili se svojí kategorií dvěma náročnými duely se Slovenskem, z nichž v celkovém součtu po výsledcích 1:2 po nájezdech a 4:2 vyšli jako vítězové. „Mezinárodní akci v Litomyšli jsme si užili nejvíc, jak to jen šlo! A to jak sportovně, tak i v dalších ohledech,“ nezastírá brankář Vít Čapek, který odchytal kompletně úvodní sobotní duel, který Češi smolně prohráli. „V obou zápasech jsme měli herní převahu. Bohužel nás trápila koncovka,“ mrzelo Čapka. „Myslím si, že jsme byli jeden z nejsilnějších juniorských výběrů, co tu za poslední dobu byl,“ nepochybuje Vít Čapek, jenž poukazuje na velmi silný ročník hráčů narozených v letech 2000 a 2001.

Jak už bylo zmiňováno, tak brankář Vít Čapek působil v týmu reprezentační jednadvacítky i jako pokladník, který nastavil přísná kritéria. „To je pravda. Poplatky byly skoro za vše,“ praví s kamenným výrazem ve tváři. „Na každém srazu jsme něco vybrali. Počítaly se do toho fotografie, rozhovory, zapomenuté věci, pozdní příchody, první body a góly v reprezentaci...,“ vypočítává už s potutelným úsměvem Vít Čapek, jenž patřil k hlavním iniciátorům podpory benefice pro hokejbalové rodiny zasažené tornádem na Hodonínsku.


Před tímto týmem nelze než smeknout velký pomyslný klobouk! Autor fotky: Lucie Toušová - celá galerie ZDE!