Reprezentace

Na Slovensku chceme udělat hezkou tečku za tříletým cyklem, přeje si trenér U19 Tomáš Semera

Česká reprezentace U19 se chystá uzavřít svůj tříletý cyklus, bohužel bez vrcholné akce. Hlavní trenér Tomáš Semera jede se svojí družinou na Slovensko vyhrát obě utkání. Bohužel jako každý reprezentační kemp se i tento neobešel bez několika omluvenek.

O tom, s jakými ambicemi pojede reprezentace na Slovensko a co očekává od hráčů hlavní lodivod, se dozvíte v rozhovoru, který nám Tomáš Semera poskytl.

Jedeme obě utkání vyhrát

Pane Semero, o víkendu vás čekají přípravné zápasy v Žilině, s jakým cílem pojedete na Slovensko?

Pojedeme na Slovensko s cílem obě utkání vyhrát, rozloučit se s hráči a udělat tak hezkou pomyslnou tečku za tříletým cyklem, který byl bohužel bez vrcholné akce.

Došlo v nominaci k nějakým změnám a omluvenkám?

Ano, bohužel omluvenek bylo několik, jak z důvodů dovolených, tak zranění, či jiných hráčských povinností.

Počítáte, že budou hráči fyzicky dobře připraveni nebo čekáte nějaké fyzické nedostatky v době prázdnin?

Doufám, že přijedou dobře fyzicky připraveni. Ale záleží, jak na sobě hráči přes prázdniny pracovali a kdy týmy začaly s přípravou na novou sezónu a jaká byla jejich účast. Takže kdo nic nedělal, se uvidí. Spíše očekávám zpočátku drobnou nerozehranost.


Tomás Semera se musel před závěrečnou akcí v podobě dvou přátelských duelů na Slovensku vyrovnat s mnoha omluvenkami i například z důvodů klubových povinností apod. Autor fotky: Leoš Dlouhý.

O nominaci si může říct kdokoliv

Jaký bude další harmonogram po přípravných zápasech se Slovenskem?

Po přátelských utkáních na Slovensku končí tříletý cyklus a hráči přejdou o kategorii výše.

Jak široký je momentálně kádr reprezentace U19?

V U20 mohu počítat přibližně se 40 hráči, o kterých jsme uvažovali. Ale samozřejmě jako každý rok si může o nominaci říct kdokoli z hráčů svými výkony.