Reprezentace

Co od reprezentačního srazu ve Svitavách očekávají trenéři chlapců a juniorek?

Zimní stadion ve Svitavách se připravuje na reprezentační sraz hokejbalových juniorek do 21 let a hráčů do 15 let. Při této příležitosti naše reprezentace odehrají přátelské zápasy proti slovenským výběrům. Co od svých svěřenců a svěřenkyň chtějí hlavní trenéři, Martin Davídek a Komárek, vidět?

Na zápasy se těšíme a chceme vyhrát, hlásí kouč dívek Davídek

Pane Davídku, po delší době se můžete sejít se svými hráčkami. Na co se budete chtít na dvoudenním soustředění zaměřovat?

Není se na co soustřeďovat. Jde po roce o jedinou a poslední akci juniorek U20, respektive U21.

Co bude cílem tohoto srazu? Čekají vás dva zápasy proti Slovensku, jak se na ně těšíte? 

Jde o zakončení cyklu U18. Na zápasy se těšíme, chceme vyhrát a úspěšně se tak s děvčaty rozloučit.

Myslíte si, že Vaše hráčky budou mít v budoucnu šanci se dostat do seniorské reprezentace žen?

Některé hráčky zůstanou v reprezentaci U18 a ostatní na sobě musí hodně pracovat, aby se objevily v hledáčku trenérů Manharta a Broulíka. Určitě šanci mají. I v týmu žen bude docházet ke generační výměně a máme některé talentované juniorky. Šanci dostanou.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<


Zápasy se Slovenskem můžou být pro hráče prvním krokem do reprezentace U16, věří Komárek

Pane Komárku, sestava českých hráčů do 15 let vypadá velmi zajímavě. Je v ní mnoho hráčů z různých koutů republiky, jak výběr vznikal?

Výběr hráčů je v podstatě výstupem hráčů z nedokončeného cyklu campů mládeže U14, které nebylo možné pro nouzový stav uzavřít dílčími jednodenními campy a závěrečnými akcemi. Nominace se tvořila z přehledu hráčů, kteří měli být nominováni na camp v dubnu 2020 včetně konzultací s klubovými trenéry. Jelikož jsme v dubnu 2020 pracovali s cca 75 hráči, tak jednou ze složek nominace byl také jednodenní camp, který se uskutečnil na konci června ve Svítkově.

Co bude cílem tohoto soustředění? Čekají vás zápasy proti Slovensku. Předpokládám, že to bude pro mnohé první mezinárodní utkání. Jak na něj své svěřence budete připravovat?

Naším cílem není pouze utkání jako takové, ale komplexní práce s hráči a jejich přesah do budoucna do dalších výběrů a také klubových cílů, které hráči mají. Na utkání se samozřejmě těšíme. Věřím, že pro hráče budou utkání se Slovenskem nejen tečkou za přípravou na úrovni campů mládeže U14, ale současně i prvním krokem do kategorie U16.

Co bude náplní celého srazu, který začíná v pátek? Nejdříve proběhnou menší tréninkové jednotky a v sobotu se bude hrát?

V pátek se sejdeme o něco dříve a máme v plánu dvě tréninkové jednotky. Věřím, že na utkání budeme velmi dobře připraveni.