Reprezentace

Útočník Ježků z Heřmanova Městce Václav Kachlík si poprvé zahraje na mezinárodní úrovni!

Další reprezentační akce se uskuteční 20. a 21. srpna na zimním stadionu ve Svitavách, kde se ve dvojzápase proti Slovensku představí české juniorky do 21 let a hráči do 15 let. V nominaci dorostenců nechybí Václav Kachlík, který ovládl bodování dorosteneckého turnaje! Jak se na zápasy těší?

Hodně kluků znám a jsou to samí sympaťáci

Václave, gratuluji k nominaci, ale není pochyb o tom, proč si Vás trenér na sraz vybral. Přeci jenom jste byl na finálovém turnaji dorostu hodně vidět, co myslíte?

Ano, myslím si, že se mi vydařil, ale hlavní dík patří skvělé lajně, kde mi kluci dobře nahrávali. Hledal jsem si místa k zakončení, díky tomu jsem měl tolik bodů v kanadském bodování.

Výběr je složen z hráčů napříč celou republikou. Myslíte si, že si vše v kabině sedne tak, jak má?

Já si myslím, že ano, neboť hodně kluků znám a jsou to samí sympaťáci.

Můžete nám prosím prozradit, jaký bude páteční program soustředění? Víme, že v sobotu odehrajete dva zápasy proti slovenské reprezentaci!

Abych řekl pravdu, tak sám nevím, hádal bych, že bude takový jeden, spíše dva tréninky, abychom se sehráli a byli připraveni na sobotní utkání.


Těším se na dva sakra dobré zápasy, Slovensko má velkou kvalitu!

Jak se na tyto zápasy těšíte? Už jste někdy okusil reprezentační úroveň hokejbalu proti jiným výběrům?

No, jsem trošku nervózní, ale když se podívám na tu naši soupisku a vidím tam tolik dobrých hráčů, tak se hned uklidním a těším se na dva sakra dobré zápasy. Ne, ještě jsem nehrál proti výběru z jiné země.

Co bude cílem tohoto soustředění? Budete myslet na to, co Vám akce dá nebo budete chtít Slováky jasně přehrát?

No, já hlavně chci odehrát to, co umím, abych českému hokejbalu neudělal ostudu.

Jak náročné tyto dvojzápasy budou? Přeci jenom je budete hrát v jeden den. Jste na ně fyzicky připraven?

Budou určitě velmi náročné, ale vzhledem k tomu, že nejspíš budeme hrát na čtyři lajny, tak by nemuselo být tak těžké to udýchat. Fyzická forma by snad měla být, před čtyřmi dny jsem totiž absolvoval soustředění s mým klubem, které bylo namáhavé a fyzičku mi to zvedlo.

Co od slovenských hokejbalistů čekáte? A co čekáte od celého reprezentačního srazu?

Myslím si, že Slovensko tak jako my má velkou kvalitu a čekám od nich pouze vyrovnané zápasy. Od reprezentačního srazu očekávám zlepšení formy a že si zahraji krásný hokejbal.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.cz<<