CROSSDOCK Extraliga

Nejlepší obránce Páňa Cupu 2021! Rád do klubové kasy přispěji, usmívá se Radek Soukup

Během předposledního srpnového víkendu také proběhl každoroční přípravný turnaj Páňa Cup, který pořádá celek HBC Kladno. Středočeši uctili památku svého spoluhráče Martina Panenky druhým místem. Další cenu k tomu přidal bek Rysů Radek Soukup, jenž se stal nejlepší obráncem turnaje.

Kvalitní příprava na sezonu

Radku, jak jste si užil přípravný Páňa Cup? Splnil přípravný turnaj pro váš tým vše, co jste potřebovali?

Páňa Cup, jako každý rok, jsem si moc užil. Turnaj určitě splnil to, co jsme potřebovali, protože byl skvěle obsazen, takže příprava na sezonu to byla kvalitní.

Co říkáte na složení účastníků? Byly pro vás všechny týmy dobrou prověrkou před Extraligou?

Jak jsem už zmínil, složení účastníků bylo kvalitní a byla to určitě skvělá prověrka.

Se třemi z nich (Plzní, Hostivaří a Letohradem) se v sezoně potkáte. Se všemi jste si hravě poradili. Myslíte, že to takhle půjde i v nové sezoně?

V sezoně to bude určitě úplně něco jiného. Jak rychlostně, tak se vrátí do týmu kluci z dovolených i ti, co byli zranění.


I když většina týmů nebyla zdaleka kompletní, odehrály se na Kladně kvalitní zápasy před startem extraligové sezony. 

Skalice nás jasně přestřílela

Výsledkově jste pouze nestačili na slovenskou Skalicu, která turnaj ovládla. Nemrzí vás tato prohra? Přeci jenom jste útočili na prvenství, že?

Na zápas se Skalicí jsem se velmi těšil a ta prohra nás samozřejmě mrzí, ale bohužel jsme prohráli po našich chybách a nehráli jsme tak, jak umíme. Nevyhrávali jsme osobní souboje a neměli jsme ani moc střel na soupeřova brankáře. Skalice nás jasně přestřílela a tímto jim i gratuluji k vítězství.

Čím vás tým ze Skalice zaskočil, že jste tento zápas prohráli? Jaký styl hry na vás Slováci použili? Nejblíže skalpu Skalice byla Hostivař, to je velké překvapení.

Na zápas Skalice vs. Hostivař jsem koukal a překvapilo mě to, padalo hodně branek a Hostivař do poslední chvíle sahala po vítězství, takže velké překvapení a pěkný zápas.


Radek Soukup patří mezi stálice kladenské obrany. Za své výkony si vysloužil cenu pro nejlepšího obránce Páňa Cupu (memoriálu Martina Panenky). Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Chceme napravit minulou nepovedenou sezonu

Alespoň malou náplastí může pro Vás být cena za nejlepšího obránce. Čekal jste její zisk? Neměl jste to v kabině za menší poplatek do kasy? (smích)

Jak jsem říkal klukům, jednou to přijít muselo. (smích) Samozřejmě jsem za ní moc rád, potěšilo mě to a zásluhu na tom mají i kluci z týmu. Je to i čest vyhrát tuhle cenu na Páňa Cupu, protože jsem se s Páňou (Martin Panenka) znal a hrál jsem s ním v dorostu i v A týmu, takže té ceny si moc vážím. No, konkrétní částku nevím, ale tím, že dělám ještě tenhle rozhovor, to bude ještě o něco dražší, ale rád do klubové kasy přispěji. (smích)

Jak se těšíte na novou sezónu? Určitě budete chtít odčinit nezdar v předchozí dohrávce, mám pravdu?

Na novou sezónu se celý tým těší, máme za sebou suchou přípravu a Páňa Cup, takže jsme připraveni. Určitě chceme napravit minulou nepovedenou sezonu.


Napraví Kladno nezdar z loňského zkráceného ročníku, v němž vypadlo ve čtvrtfinále play off coalsoft Extraligy s Hradcem Králové? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.