Reprezentace

Národní týmy juniorů do 17 a 19 let uzavřely dlouhý tříletý cyklus úspěšnými zápasy na Slovensku!

Mládežnické reprezentace juniorů do 17 a 19 let si přivezly z Žiliny cenné skalpy našich východních sousedů. Výběr trenéra Jiřího Christa ve svém prvním utkání zvítězil na nájezdy a v druhém utkání těsně padl o jednu branku. Reprezentanti do 19 let si také vyzkoušeli úspěšnou nájezdovou loterii.

Brali jsme to jako náhradu za zrušený Světový pohár, nezastírá Christ

Reprezentace hráčů do 17 let odcestovala na Slovensko s velkou chutí, když byla tato utkání brána jako konec reprezentačního cyklu. „Tyto přípravné utkání nejsou ničím jiným než jakousi náhradou za zrušený Světový pohár, který se měl uskutečnit před rokem,“ popisoval cestu na Slovensko hlavní trenér Jiří Christ. V prvním utkání se jako první prosadili gólově čeští reprezentanti zásluhou Fluxy. Slovensko se radovalo z vyrovnání až v poslední minutě základní hrací doby a utkání šlo do nájezdů. V nájezdech byli úspěšnější naši reprezentanti, když si připsal rozhodující trefu Bláha.

Ve druhém utkání se opět jako první prosadil Fluxa, ale hned 4 minuty po něm se podařilo slovenskému výběru srovnat. Ve 31. minutě se do vedení dostal slovenský výběr, když se prosadil Šamaj. Na 2:2 srovnával z české strany Bláha a vypadalo to, že i druhé utkání budou muset rozhodnout samostatné nájezdy. Jenže ve 44. minutě se prosadil slovenský Sakál a Slovensko oplatilo Česku porážku z prvního utkání. „Po těchto utkáních vlastně tato věková kategorie končí. Předpokládám, že se jako vždy začne tvořit nový tým U16 pro další období,“ hodnotí konec reprezentačního cyklu Jiří Christ.


Reprezentanti do 19 let si odvážejí dvě výhry

Reprezentanti hráčů do 19 let svoje první utkání začali výborně, když v 11. minutě poslal národní tým do vedení z přesilové hry Kucharčík. Ve druhém dějství úřadovala opět přesilovková lajna a Stromko zvýšil na 2:0. Karvinský šutér se prosadil ve druhém dějství ještě jednou a bylo to už 3:0. Pak se ale slovenský tým nadechl a srovnal stav utkání do 40. minuty na 3:3. Češi se ale oklepali a Lhota čtyři minuty před koncem poslal český tým do vedení.

Do prázdné brány pojistil české vítězství svou druhou brankou Kucharčík. „Slovensko nebylo nikdy pro mě lehký soupeř. Už dříve jsem měl tu čest hrát proti výběru Slovenska,“ hodnotil soupeře český útočník Jan Škurla. Ve druhém utkání si naši reprezentanti posilněni vítězstvím z prvního zápasu vyšlápli i podruhé na slovenské hokejbalisty. Ve druhém klání přehráli svého soupeře 4:3 po nájezdech a odvážejí si dvě cenná vítězství.