Reprezentace

Talentovaní chlapci do 15 let uspěli proti Slovensku! Hru týmu hodnotím velmi pozitivně, nezastírá Třináctý

Český hokejbal zažil minulý týden úspěšnou reprezentační akci. Jak chlapci do 15 let, tak juniorky U21 dokázali porazit Slovensko. Česko si tak do vzájemných duelů zapsalo další 4 čárky. Jak ale hodnotí růst a výkony svých svěřenců trenér U15 Jakub Třináctý? Splnil kemp očekávání?

Cílem střetnutí bylo seznámit hráče s mezinárodním hokejbalem

Trenére, gratuluji k výhrám ve Svitavách nad Slováky. Jak hodnotíte vystoupení Vašeho výběru? Dvě výhry, takže panuje spokojenost?

V první řadě děkuji. Určitě panuje spokojenost. Jsme rádi, že se podařilo přerušit vítěznou sérii slovenského výběru. Je však důležité zdůraznit, že primárním cílem práce v této věkové kategorii není vyhrát dvojutkání proti výběru Slovenska.

Jaký byl vůbec cíl tohoto střetnutí? Byla očekávání tohoto reprezentačního srazu naplněna?

Tato akce byla zakončením dvouletého cyklu s ročníky 2006 a 2007. Jednalo se o vyvrcholení naší práce, jejímž cílem je připravit hráče pro reprezentační výběry vyšších věkových kategorií. Cílem tohoto střetnutí bylo tedy především seznámit hráče s mezinárodním hokejbalem, aby mohli na základě této zkušenosti stavět v dalších letech.


Svěřenci hlavního trenéra Martina Komárka a jeho asistentů se popasovali s první mezinárodní zkušeností na výbornou! Autor fotky: František Kabrhel.

Kluci předvedli dobrý týmový výkon

Výkon našich hráčů byl velmi sympatický. Vašim svěřencům dodávali energii fanoušci, kteří je také zřejmě někdy znervóznili. Co myslíte?

Musím říct, že návštěva na tyto zápasy byla výborná. Bylo vidět, že se kluci chtějí předvést v co nejlepším světle. Zároveň především před zápasem na nich bylo vidět napětí a nervozita, což je logické. Pro velkou část týmu se jednalo o první mezinárodní střetnutí.

Připadalo mi, že na slovenských hráčích byla vidět únava, čehož naši hráči využili. Čekal jste od slovenského výběru lepší hru?

Myslím, že slovenský výběr byl v prvním utkání zaskočený naší aktivní hrou, díky které jsme téměř celý první zápas kontrolovali. V druhém utkání soupeři předvedli výkon, který jsem od nich očekával. Zlepšili svůj pohyb a byli velmi nebezpeční v předbrankovém prostoru.

Jak vůbec vnímáte hru Vašeho mužstva? Co by hráči měli zlepšit? Fungovala veškerá spolupráce od brankáře přes obranu až po útok?

Hru našeho týmu hodnotím velmi pozitivně. Kluci předvedli dobrý týmový výkon. Jistě bylo možno ve hře vidět nedostatky, především v komunikaci, na které musíme rozhodně zapracovat. Na druhou stranu musím říct, že v této věkové kategorii se jedná o běžný nedostatek. I přes to můžeme být se spoluprací obranných a útočných řad spokojeni. Jsem rád, že se obránci nebáli podpořit útok a naopak útočníci byli zodpovědní směrem dozadu.


Výběr České republiky talentovaných chlapců do 15 let předvedl 21.8. ve Svitavách výborné výkony a dvakrát porazil Slováky! Autor fotky: František Kabrhel.

Brankáři? Jsem rád, že se se svou rolí takto popasovali

Hádám, že Vy jako brankář máte na starost právě gólmany. Byl jste spokojen s vystoupením našich maskovaných mužů?

S jejich vystoupením jsem nadmíru spokojen. Všichni tři potvrdili, že patří mezi to nejlepší, co tyto ročníky nabízí. Předvedli velmi jistý a sebevědomý výkon, čímž bezesporu dodali klidu celému týmu. Jsem rád, že se všichni se svou rolí takto popasovali.

Myslíte si, že někteří hráči, kteří naskočili ve Svitavách, budou mít šanci dostat se do dalších věkových kategorií v reprezentaci?

Dle zkušeností lze říct, že pokud na sobě budou hráči dále pracovat, je vysoce pravděpodobné, že kostra dalších věkových kategorií reprezentačních výběrů těchto ročníků bude tvořena právě hráči, kteří se představili ve Svitavách.