Reprezentace

Nejlepším střelcem Čechů ve Svitavách se stal Vojtěch Šlechta! Hrálo se nám velmi dobře, přiznává

Výběr České republiky hráčů do 15 let odehrál v sobotu 21.8. dvojzápas proti Slovensku. Oba duely se českým dorostencům povedly, protože mladíci dokázali domácí půdu uhájit. Skvělým výkonem se před fanoušky uvedl berounský Vojtěch Šlechta, který se hned třikrát zapsal do listiny střelců!

V prvním zápase jsme nebyli ještě tak sehraní

Vojtěchu, jak jste si dvoudenní soustředění s výběrem ČR U15 užil? Načerpal jste nějaké nové zkušenosti?

Dvoudenní soustředění jsem si užil hrozně moc, protože jsem se mohl vidět po dlouhé době zase s kluky z celé republiky a mohl si s nimi zahrát v jednom týmu a určitě jsem nabral hodně zkušeností do sezóny, protože tyto dva zápasy byly velmi náročné a takové zápasy dávají hodně zkušeností.

V sobotu 21.8. jste odehráli dva přátelské zápasy proti Slovensku a obě klání jste zdárně zvládli. Jak náročné bylo hrát proti rychlým Slovákům?

Tak proti Slovákům se nám hrálo poměrně dobře, ale byli velmi tvrdí a důslední u mantinelu, a to nám dělalo menší problémy a taky hodně běhali za naše obránce, ale i s tím jsme si poradili.

V prvním duelu jste své soupeře do ničeho nepouštěli a byla vidět vaše dominance, avšak koncovka vázla, nemyslíte?

V prvním zápase jsme nebyli ještě tak sehraní a slovenský gólman chytal velmi dobře, ale pár gólových šancí jsme měli, ale nedokázali jsme je proměnit.


Dostal jsem dvě krásné přihrávky a nějak to tam padlo

Naštěstí jste zastal roli střelce a v prvním duelu jste pomohl k výhře 3:1 dvěma góly. Kde se ve Vás vzal tento instinkt střelce?

No myslím, že tento zápas mi velmi sedl a i trochu štěstí pomohlo, ale dostal jsem dvě krásné přihrávky a nějak to tam padlo.

V druhém utkání se již Slováci snažili více a předvedli bojovnější výkon, nemyslíte? V čem vám dělali největší problémy?

To je pravda, v druhém utkání bylo vidět, že se Slováci od první třetiny výrazně zvedli, ale možná už to bylo tím, že jsme byli unavení a největší problémy nám dělalo asi jejich napadání a hra u mantinelu.


Pro pokračování v národních týmech udělám všechno!

Celkem jste za oba zápasy vstřelil 3 góly a byl jste jedním z nejlepších útočníků našeho mužstva. Jste spokojen se svým výkonem?

Určitě ano, protože dát tři góly za reprezentaci se jen tak nepoštěstí, ale příště bych chtěl být více důraznější u mantinelu, ale jsem velmi spokojen.

Byl podle celého týmu splněn cíl soustředění? Plánujete nakouknout i do dalších reprezentací?

Určitě ano, protože jsme vyhráli oba zápasy a po dlouhé době zase vyhráli Češi a v reprezentaci bych určitě velmi rád pokračoval dál a udělám pro to všechno.


Budoucnost dalších mládežnických reprezentací! Zdroj fotky: hokejbal.cz