CROSSDOCK Extraliga

Pastrňák pálil ostrými, porážce Karviné však nezabránil

Hokejbalová Extraliga v sobotu započala čtyřmi zápasy. Bezpochyby nejvíce pozornosti přitahovalo utkání čtyřnásobného mistra Kert Parku Praha, proti kterému nastoupila Karviná v čele s hvězdným útočníkem NHL Davidem Pastrňákem.


Kert Park Praha v sobotu na svém hřišti přivítal tým Karviné. Už před víkendem se některými velmi interními zdroji proslýchala informace, že za Slezany by mohl do zápasu nastoupit útočník Bostonu Bruins David Pastrňák. A tak se také stalo.

Pastrňákovo jméno na předzápasové soupisce okamžitě zpozorovalo nespočet médií a pětadvacetiletý forvard se tak vzápětí nevyhnul žádostem o autogramy či rozhovory.

Samotný zápas přinesl v 1. třetině vyrovnanou podívanou, kdy však více ze hry měl domácí Kert Park. Karviná odolávala s vypětím všech sil, nicméně Pražané během smrtící čtyřminutovky ve 2. třetině dokázali vstřelit 3 branky.

Náskok celku z Lužin se ve 3. třetině navýšil dokonce na 5:0, poté již přišla chvilka Davida Pastrňáka. Ten nejprve svou ranou v přesilové hře neuspěl, v dalším případě již téměř z totožné pozice pálil naprosto přesně. Karviná navíc vzápětí snížila na 2:5, tímto výsledkem však nakonec celý zápas také skončil. "Zápas s Pastou jsem si hodně užíval. Hráli jsme spolu hodně už kdysi a teď jsme se tak trošku mohli vrátit v čase," těšila přítomnost Pastrňáka produktivního útočníka Karviné Martina Palu. Kert však patří k nejlepším týmům u nás, takže zápas to byl pro nás i pro Davida velmi těžký. Ten se s ním však popral velmi dobře."

Situace před zápasem byla poněkud chaotická, jelikož desítky diváků a zejména mladých hráčů chtěl od Pastrňáka získat fotku a autogram, čímž dle Paly splnil spoustu z nich jejich sen.


Pastrňák tak potvrdil, že po skončení, resp. před zahájením hokejové sezóny si vždy hokejbal rád zahraje. Protože má registraci právě v Karviné, za kterou navíc hraje zmíněný Martin Pala, Pastrňákův nejlepší kamarád, o působení v jiném týmu neuvažoval. "Jsem moc rád, že nám vyšlo si spolu zahrát alespoň v jednom zápase. Po utkání proběhla ještě nějaká rozlučková večeře, poté už se David vydal do Švédska. Mrzí mě, že Pasta nestihne další zápas," vyjádřil se Pala ke startu Pastrňáka.

Za zmínku rozhodně stojí fakt, že utkání řídila s kolegou Petrem Štípkem Radka Synková - doposud jediná žena, která kdy řídila utkání mužské Extraligy.

David Pastrňák s rozhodčími utkání. Autor fotky: J. Štípková.

Fotogalerie: