CROSSDOCK Extraliga

Nestárnoucí Michal Dědič převzal ocenění pro nejlepšího obránce loňské sezóny coalsoft Extraligy!

V rámci prvního utkání nové sezóny Extraligy hokejbalu mezi Kladnem a Letohradem došlo k zasloužené poctě osmatřicetiletému obránci Rysů Michalovi Dědičovi. Ten si za výtečné výkony v loňském zkráceném ročníku vysloužil ocenění pro nejlepšího obránce coalsoft Extraligy 2020/21.

Michal Dědič ověnčený pěti extraligovými tituly s Kladnem předváděl v loňském zkráceném ročníku opět nadstandardní výkony. Obranu Rysů si snad nikdo nedokáže bez vsetínského odchovance představit. Sympatický bek, mistr světa z roku 2009 a 2011 si tak po zásluze přišel před úvodním vhazováním nového ročníku pro cenu pro nejlepšího obránce coalsoft Extraligy hokejbalu 2020/21. Ocenění přezval z rukou místopředsedy Českomoravského svazu hokejbalu pana Ing. Milana Huška.

Nestárnoucí pravoruký obránce středočeského souboru se střelou jako když kopne kůň se i přes nedávný čtvrtfinálový nezdar s Hradcem Králové prezentoval solidními výkony. V 11 zápasech zkrácené základní části navíc posbíral úctyhodných 8 kanadských bodů za 2 góly a 6 gólových nahrávek svým spoluhráčům. V play off ale Kladno vydrželo jen dva duely, jelikož se vyřazovací část hrála zkráceným systémem. Hradec Králové si na vítěze základní části coalsoft Extraligy hokejbalu 2020/21 vyšlápl a vyhrál oba zápasy. Michal Dědič získal v oněch dvou zmiňovaných duelech dva kanadské body za dvě asistence.

Za obdiv zajisté stojí dlouhověkost, odhodlanost, um, konstantní forma a věrnost kladenskému týmu v podání Michala Dědiče. Za celou redakci hokejbal.cz a Českomoravský svaz hokejbalu přejme „Čéďovi“, jak se kladenskému borci přezdívá, kupu zdraví, dalších sportovních úspěchů, a hlavně radost ze hry! Tu si užil hned v prvním utkání nové sezóny 2021/22 proti Letohradu, kdy v první třetině vyrovnal svojí typickou bombou z dálky v přesilové hře. Kladno nakonec utkání od druhé periody ovládlo a vstoupilo do nového ročníku vítězstvím 6:1.


Michal Dědič patří několik let mezi stěžejní postavy kladenského souboru. Vedle něho se kupa mladých hráčů může lecčemus přiučit. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.