CROSSDOCK Extraliga

Matador Bacovský pálí ostrými! Chci si poslední sezónu užít s kluky z Hradce, netají

Ke svému druhému utkání hráči Hradce Králové přistoupili s mnohem větším nasazením. To se ukázalo ve výsledku, kdy Plzeň schytala debakl 7:1. Z toho se mezi střelce zapsal Jan Bacovský třikrát a k tomu ještě u jedné branky asistoval, jak se tento borec udržuje v takové formě?

Naštěstí mám dobré spoluhráče

Jane, vyhrál jste cenu pro nejlepšího hráče druhého hracího víkendu Extraligy zaslouženě. Čekal jste, že by tohle mohlo přijít?

Dělali jsme vše pro to, aby to dopadlo. Bylo to napínavé hlasování až do konce. (smích) Ale osobně jsem ze svého výkonu v zápase neměl úplně nejlepší pocit. Naštěstí mám dobré spoluhráče.

Překvapivě jste první zápas v Dobřanech nezvládli, čemu to dáváte za vinu?

Já jsem se zápasu v Dobřanech nemohl zúčastnit, takže je těžké to hodnotit, ale vzhledem k tomu, že Dobřany hrály vyrovnaný zápas s Pardubicemi, tak mají zřejmě na začátku sezóny dobrou formu.


Jan Bacovský patří ve svých 38 letech stále mezi nejvýraznější tváře Extraligy hokejbalu! V letošních dvou zápasech posbíral již 5 kanadských bodů. Autor fotky: Lucie Toušová.

Zatím úplně necítím stoprocentní pohodu

Druhý zápas byl o hodně lepší. Vstřelili jste 7 branek a získali první body. Cílem je opět play off?

Cílem letošní sezóny je postupně připravit hradecký hokejbal na dobu bez Gianniniho a Novase potažmo Hrabici. Pokud součástí tohoto přerodu bude i nějaký úspěch bude to jen přidaná hodnota.

Jak jste přes léto trénoval? Je neuvěřitelné, že i ve Vašich letech se dá řádit v Extralize. Hattrick, to je pěkný výkon.

Příprava probíhala pod taktovkou staronového trenéra Jardy Pavlíka, takže byla výživná. Já jsem se účastnil tak z 50 % kvůli rodině a zaměstnání, takže zatím úplně necítím tu stoprocentní hokejbalovou pohodu. A ke gólům můžu říct jen to, že mi to dal Hrába dvakrát do prázdný a při třetím gólu jsem ani nevěděl, že balonek skončil v brance.

Nepomýšlíte ještě po tomto výkonu na návrat do reprezentace?

Pokud se chcete dostat do reprezentace musíte podávat nadstandardní výkon delší dobu a nejen výkřik do tmy. Chci si poslední sezónu užít s kluky z Hradce a pokud se bude moje hra líbit reprezentačním trenérům, určitě bych pozvánku na kemp neodmítl.


Třetí zápas Hradci Králové o fous nevyšel, Mostu byl více než vyrovnaným oponentem a ze tří duelů nové sezóny tak má na svém kontě 3 body po jednom vítězství nad Plzní 7:1.