CROSSDOCK Extraliga

Posila Hostivaře Miroslav Solar: Zápasy před TV kamerami? Dobrá cesta pro tento sport

Stále více a více zápasů hokejbalové Extraligy se objevuje před TV kamerami a výjimkou nebude ani duel mezi Letohradem a Hostivaří, který odvysílá O2 TV Sport. V bráně Hostivaře se v minulém kole představil exkarvinský Miroslav Solar, pro kterého to byl pikantní souboj.

Přesun do Hostivaře byl divoký

Mirku, po třech zápasech máte na kontě dva body. Panuje s tímto ziskem spokojenost?

Ahoj, především děkuji za poskytnutý rozhovor. Co se týče aktuálního počtu bodů, tak moc spokojeni být nemůžeme, jelikož v součtu může každý bod chybět. Ale jsme v klidu, je začátek sezony a jsou to první zápasy, kdy si to přeci jenom vše sedá po létě.

Vy jste minulé sezony působil v Karviné, jak se zrodil váš přesun do Hostivaře?

Ano, je to tak. Přesun byl celkem divoký, jelikož jsem nejdřív začal přípravu s Kladnem, kde bylo ve hře, že bych se jim mohl hodit, dále tu stále byla možnost stejného formátu s Karvinou, ale pak právě průběh okolností na Kladně, kdy měli stálou dvojici gólmanů, přišla nabídka přes Milana Maršnera právě od Hostivaře, kde chtěli doplnit gólmana k nadějnému Vencovi Štouralovi. Pro změnu tedy hrála příjemnější dojezdová vzdálenost (smích). Tím i možnost více zápasů a tréninků.


Chytat proti Karviné? Bylo to rozhodnutí trenérů

Právě proti Karviné jste nastoupil v brance, vyžádal jste si tento zápas nebo šlo čistě o rozhodnutí trenérů?

I když jsem byl za tuto možnost rád, bylo to čistě na rozhodnutí trenérů.

V sobotu Vás čeká TV utkání na O2 TV Sport proti Letohradu. Už víte, zda budete chytat a vnímáte TV utkání nějak speciálně?

Zatím není známo, kdo nastoupí v sobotu v bráně. Pro hokejbal je to takový menší svátek a rozhodně dobrá cesta pro tento sport, ale já osobně kamery nějak nevnímám, do zápasu jdu jako do každého jiného.

Jak je potřeba nastoupit proti Letohradu, abyste brali tři body?

Na domácím hřišti Letohradu se vždy body dělají těžce, navíc má Letohrad letos výborný start do sezony, ale když budeme držet taktické povinnosti od trenérů a budeme trpěliví, věřím, že utkání dotáhneme do vítězného konce.