CROSSDOCK Extraliga

Pardubice míří do Kladna! Uspějí před kamerami TVCOM.cz? KOVO cílí na první body

Po slabším startu se čtyřnásobný mistr znovu rozjíždí. Teď ho čeká duel proti Hradci Králové, potrápí Piráti mistra? Kladno chce proti Pardubicím odčinit ztrátu dvou bodů. Naváže Hostivař na výhru proti KOVU? A co Plzeň, zvedne se? Pikantní zápas nás čeká na severu Čech mezi Elbou a Jeleny.

>>SLEDUJTE EXTRALIGU NA TVCOM.cz<<


Brněnská posila Hostivaře, Filip Emmer, je hodně vidět!

Filipe, jak jste se do Hostivaře vůbec dostal? Klub Vás oslovil nebo jak tomu bylo?

S klubem jsem byl v kontaktu již na jaře tohoto roku, ale nakonec jsem se tehdy nestěhoval do Prahy, takže ze spolupráce sešlo. Když se nyní situace dočasně změnila, přišla iniciativa z mé strany a považoval jsem za korektní jednat nejprve s týmem, se kterým jsem již jednou v kontaktu byl.

Jak Hostivař vnímáte? Je to hodně mladý tým, ale výsledkově se snaží držet. Myslíte, že postoupíte do play off?

Na Hostivaři je mi sympatický přístup k hokejbalu a práce s mladými hráči. Mládí si přirozeně vybírá na dnešních výsledcích daň, ale dle mého je to skvělá investice do budoucnosti klubu, pokud se podaří udržet vychované hráče. A to může být právě v Praze problém. Co se boje o play off týče, předvídat lze mnohé. Pravdou však zůstává, že marodka a určité výpadky během některých pasáží zápasů nám cestu do něj zatím komplikují.

Poslední zápas jste proti KOVU zvládli skvěle, Vy jste dokonce dvakrát skóroval. Čekal jste, že se takto rychle adaptujete?

V derby s Kovem jsme byli pod tlakem, neboť jsme sami chtěli prolomit hranici plného bodového zisku. A s tímto tlakem jsme se vypořádali dobře, dokonce bych řekl, že některým i prospěl a hráli pak sebevědoměji, chtěli ukázat, že umí zodpovědnost převzít. Pokud mám mluvit o své střelecké potenci, samotného mě zaskočila. Kdo mě zná, tak ví, že nejsem právě střelec. Do Hostivaře jsem šel spíše s tím, že naskočím na pár zápasů na podzim, pomůžu zvednout docházku na tréninku, vůbec jsem nepředpokládal takové množství prostoru, které jsem na hřišti dostal a i touto cestou za to chci poděkovat.

V příštím duelu pojedete do Plzně. Mečouni na tom nejsou zrovna dobře, budete se snažit tohoto faktu využít?

Myslím, že Plzeň bude doma silná bez ohledu na to, že výsledkově se jim nedaří. Co se mi ale na spoluhráčích líbí je, že do každého zápasu jdou stejně a nehledí na to, jestli proti nim stojí Kert Park, Plzeň nebo KOVO. To pak vede na jedné straně k přestřelkám jako v Letohradu, na straně druhé však musí být každý tým připraven na atletický hokejbal celých 45 minut a to skutečně některé celky mají problém zvládnout, mají výpadky a těch umíme využít, když pak eliminujeme nedostatky v defenzívě, můžeme zdatně sekundovat i adeptům na horní příčky tabulky. Včetně Plzně.


Filip Emmer naskočil zatím do tří zápasů za Hostivař, v nichž si připsal 4 kanadské body za 4 góly! Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Těšíte se na hokejbal v TV? Sledujte na TVCOM Kert Park proti Hradci!

Na internetové televizi poběží dva hokejbalové duely. Prvním z nich bude zápas Kladna s Pardubicemi. Druhé utkání se uskuteční v Ústí nad Labem, kam zajíždí Letohrad. Zůstanou Jeleni na vršku tabulky? A co Elba, vzpamatuje se? Ostatní zápasy sledujte na Onlajny.cz.

>>SLEDUJTE ZÁPAS KOLA NA TVCOM.CZ<<