CROSSDOCK Extraliga

Ústí otočilo zápas s Letohradem, který bodoval popáté v řadě! 17letý Křemenák vychytal Pardubice

Další víkend přinesl v Extralize mužů pět zápasů. Hned dvě utkání odehrály celky Plzně a Pardubic. Oba dva si připsaly po jedné výhře, Pardubice však až po samostatných stříleních. Vývoj zápasu dokázalo otočit Ústí, které nakonec bralo vítězství. KOVO šlo do vedení, ale na Dobřany nestačilo.


HBC Kladno vs. HBC Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Soukup (Barnošák).

Střely na branku: 28:30, vyloučení: 2:2, přesilovky: 2:2, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0.

Zápas mezi Kladnem a Pardubicemi rozhodla jediná branka, kterou vstřelil zkraje druhé třetiny Radek Soukup. Utkání bylo celkově vyrovnané, i z pohledu vyloučení a střel na branku. Pardubice zkusily v závěru zápasu hru bez brankáře, ale ani tu se jim nepodařilo využít a prohrály nejtěsnějším možným výsledkem.


TJ Snack Dobřany vs. TJ KOVO Praha 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Malecha (Kovářík J., Bárta), 31. Voves (Kovářík J.), 45. Voves (Truchlý, Šlehofer) – 13. Winter (Adam, Kočka).

Střely na branku: 30:24, vyloučení: 5:11, přesilovky: 7:3, využití přesilovek: 2:0, v oslabení: 0:0.

Jako první šlo do vedení KOVO, které se prosadilo v úvodní třetině. V té prostřední se podařilo Dobřanům srovnat díky využité přesilové hře, a druhá branka v početní výhodě je poslala do vedení. Třešničku na dortu přidali domácí v poslední minutě, kdy už pouze nepustili KOVO do závěrečného tlaku. Pražskému celku uškodilo hned jedenáct vyloučení.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Soukup (Červinka, Grus), 26. Michaljličenko (Tomáš, Sedláček), 49. Smolík (Soukup, Poláček) – 10. Rozlílek, 18. Tobiáš (Lajčiak, Štefka).

Střely na branku: 42:26, vyloučení: 4:6, přesilovky: 5:3, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.

Další vyrovnaný zápas proběhl mezi Ústím a Letohradem. Utkání začali lépe hosté, kteří se zkraje druhé části dostali do dvoubrankového vedení. Další góly už byly k vidění pouze z holí domácích hráčů. Nejprve využil přesilovou hru Lukáš Soukup, na kterého už po čtyřech minutách navázal Petr Michajličenko. Vyrovnaný stav zůstal až do závěrečné sirény. Rozhodnout tak muselo prodloužení, a v tom se opět prosadila Elba DDM, která otočila vývoj zápasu ve svůj prospěch.


HBC Plzeň vs. HBC Hostivař 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Galla (Krch, Slanec), 17. Hurt (Krch), 17. Hurt (Benedikt, Kejř), 29. Vobruba, 31. Hanuš (Malý), 32. Benedikt (Hurt) – 27. Malina (Emmer, Urbanec), 42. Hroch (Kucharčík).

Střely na branku: 32:20, vyloučení: 4:10, přesilovky: 9:3, využití přesilovek: 4:1, v oslabení: 0:0.

Výsledkově nejjasnější zápas odehrála Plzeň, která hostila Hostivař. Domácím se povedlo využít hned čtyři přesilové hry, což rozhodlo o jejich výhře. Již druhou brankou ve druhé části poslal Richard Hurt svůj celek do tříbrankového vedení. Na to zareagovala Hostivař, ale Plzeň odskočila o další góly. Marek Hroch se trefil za hosty jako druhý, ale jeho zásah už utkání nezdramatizoval.

HBC Plzeň vs. HBC Pardubice 4:5 ss (1:2, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Majer (Malý), 31. Malý (Slanec), 40. Krch (Kejř, Hanuš), 43. Hanuš (Hurt) – 2. Langr (Bílý, Kubeš), 6. Strouhal (Česák, Novotný), 22. Strouhal (Česák, Janeček), 41. Česák (Školoudík), rozh. náj. Nicolas Langr.

Střely na branku: 24:17, vyloučení: 4:8, přesilovky: 6:4, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:1.

Druhý zápas víkendu odehrály týmy Plzně a Pardubic. První třetina přinesla tři branky a vedení Pardubic. Vedení se přelévalo ze strany na stranu. Plzni se podařilo ve třetí patnáctiminutovce vyrovnat, ale radost jí vydržela pouze chvilku. Pardubicím stačilo pouhých osmadvacet vteřin, aby si vzaly vedení zpátky. I tentokrát se podařilo domácím vyrovnat a zápas musel jít do prodloužení. V tom diváci branku neviděli, rozhodl až Nicolas Langr při samostatných stříleních.