CROSSDOCK Extraliga

Věřil jsem, že zvítězíme, ale že by to mohlo být s nulou? To mě nenapadlo, usmívá se Křemenák

Již tradiční anketu o Pastee nejlepšího hráče víkendu Extraligy hokejbalu ovládl teprve sedmnáctiletý brankář Kladna Antonín Křemenák. Ve své premiéře mezi extraligovou elitou vynuloval hráče Pardubic a zaslouženě ovládl anketu.

Nervózní jsem nebyl

Tondo, hned ve svém prvním utkání v Extralize mužů si vynuloval Pardubice, co na to říkáš? Ovládla tě trochu nervozita? (úsměv)

Je to jako ze splněného snu, před zápasem jsem si představoval, jak s týmem Pardubice porážíme, ale vůbec by mě nenapadlo, že by to mohlo být s nulou. Nervózní jsem byl jenom trochu cestou na zápas, ale během zápasu vůbec. Velkou zásluhu na tom mají moji spoluhráči, hlavně Martin Špaček a Michal Dědič, kteří mě ujistili, že mi tým důvěřuje.

V zápase padla pouze jedna branka, jak si viděl celý zápas ty z brankoviště?

Bylo to vyrovnané utkání, které se hrálo nahoru a dolů, létalo hodně střel na obě brány. Já jsem si ho hodně užil, protože tato vyrovnaná utkání mi vyhovují.


Zřejmě to bude tučná částka

Navíc si ovládl anketu o Pastee nejlepšího hráče víkendu. Co na to říkáš a už víš, kolik Tě to bude stát? (úsměv)

Jsem rád, že jsem se díky této výhře dostal do povědomí lidí a ta dřina, kterou tomuto sportu obětuji, se vyplácí. Zatím nevím, kolik mě to bude stát, ale bude to hodně tučná částka podle toho, co mi naznačovali kluci z týmu. (smích)

Jak dlouho se připravuješ s A týmem Kladna a kdy ses dozvěděl, že budeš chytat?

Už to bude rok, co alespoň jednou týdně s A týmem trénuji. O mé premiéře mi řekl pan Kadlec týden předem.


Antonín Křemenák v 17letech jasně ovládl anketu fanoušků na sociálních sítích o nejlepšího hráče uplynulého víkendu v Extralize hokejbalu. Zdroj grafiky: redakce webu hokejbal.cz

Juniorka prioritou

Nastupuješ hned ve třech soutěžích, která z nich je pro Tebe ta prioritní?

Momentálně je pro mě prioritní juniorská soutěž, kde máme skvělou partu a tuto sezónu bychom to mohli dotáhnout daleko. Pak jsou pro mě prioritní tréninky s A týmem, jelikož ty mě nejvíce posouvají a ukazují mi co je potřeba zlepšovat.

Už víš, kdy zase dostaneš šanci v bráně hlavního mužstva?

Zatím nevím, kdy bych mohl znovu naskočit do extraligového zápasu, jelikož jsou v A týmu velice kvalitní gólmani, ale myslím si, že díky tomuto výkonu, bych tuto sezónu mohl do pár utkání ještě zasáhnout.


Antonín Křemenák se dočkal pocty svých starších spoluhráčů v podobě čerstvé sprchy hned po zápase. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.