CROSSDOCK Extraliga

Pastee hráč víkendu: Postavení v tabulce neřešíme, rozhodovat se bude později, uvědomuje si Gerlich

Již tradiční anketu o Pastee nejlepšího hráče víkendu ovládl tentokrát muž s maskou Leoš Gerlich, který vynuloval hokejbalisty Plzně. O svém ocenění a vztahu k sociálním sítím, jeho možnostech zaskočit v poli a spoustu dalšího se dozvíte v rozhovoru s hokejbalovým obojživelníkem.

Nebýt manželky, ani nevím, že jsem vyhrál

Leoši, zvítězil jste v anketě na sociálních sítích o Pastee CZ nejlepšího hráče víkendu Extraligy hokejbalu. Co na to říkáte? (úsměv)

Že budu muset platit více do kasy (smích). A taky kdyby mi to manželka neřekla, tak to ani nevím, jelikož nejsem velký fanoušek sociálních sítí. Chtěl bych poděkovat všem, co mi poslali hlasy, že se to do třetice povedlo. Na jednu stranu to je příjemné, na druhou stranu to moc neřeším. Je začátek sezóny a my potřebujeme pokračovat v tom, co jsme začali. Stačí pár nepovedených zápasů a všechno může být zapomenuto.

Podařilo se Vám vynulovat hokejbalisty Plzně, jaký to byl zápas?

Vzhledem k tomu, že jsme hráli bez Slávy (hlavní trenér Slavomír Švancar pozn. red., který byl na turnaji v zahraničí...) a ve velice okleštěné sestavě, tak se nám to podařilo nad očekávání. Obdivuji kluky, jak to zvládli na dvě lajny. Hráli jsme zkušeně a podle mého názoru Plzeň neměla moc šancí.

Nyní se držíte na druhé pozici extraligové tabulky, tušíte v kabině, že letos by mohl po dlouhé době přijít velký úspěch pro mostecký hokejbal?

Tak to jsem ani nevěděl, protože tabulku nesleduji (smích), takže díky za informaci. Upřímně to moc neřešíme, protože soutěž před chvílí začala a rozhodovat se bude později. Jsem v týmu krátce a kluci před tím zažili těžší období, takže mají v sobě trochu něco jiného, než myslet na úspěch. Pevně věřím tomu, že se to postupně zlepší. Už minulá sezóna, tedy především její začátek, naznačil, že jdeme správným směrem. Bohužel všichni víme, co se stalo. Ta část, která se poté dohrávala, nám podle mého názoru vůbec neprospěla. Teď se to snažíme změnit a myslím si, že především doma budeme silní.


U nás je to o počtu

O víkendu jedete do Dobřan, které letos rovněž hrají skvěle, jakou taktiku zvolit, abyste opět slavili tři body?

U nás je to hlavně o tom, v jakém pojedeme počtu. Pokud nás bude dost, tak určitě máme šanci. Dobřany mají mladý tým, který těží hlavně z pohybu a mají kvalitní přesilovku. Taktiku zvolí Sláva a bude určitě správná (smích). Podle mě se budeme držet toho, co nám jde, což je být silní na balónku, hrát s klidem a rozvahou a když přijde šance, tak se ji pokusit proměnit.

V 2. Lize nastupujete i v útoku, jste připraven zaskočit do pole při případné marodce také v Extralize?

Bohužel k tomu letos už došlo, jelikož jsem hrál na KOVU i v Pardubicích, kde se to moc nepodařilo. Zaskočit můžu, ale jsem hlavně brankář. Na Extraligu v poli je potřeba trénovat, jelikož je to hodně o běhání, což v bráně moc netrénuji.


Leoš Gerlich aktuálně ční na vrcholu individuálních statistik mezi brankáři. Ve 4 odchytaných zápasech udržel dvakrát čisté konto, v průměru obdrží jen 1 gól za utkání a drží si úspěšnost zákroků na cifře 95,70 %! Autor fotky: Tomáš Urban.