CROSSDOCK Extraliga

Udržet Extraligu je pro nás priorita číslo jedna, má jasno brankář KOVA Humlíček

Jen těžko byste hledali brankáře, který procestoval více týmů, než je Tomáš Humlíček. Momentálně zakotvil v pražském Kovu a svádí tu boj o záchranu, který se zatím týmu moc nedaří a patří mu poslední příčka. O plánech na záchranu se nám rozpovídal muž v masce v rozhovoru pro naši redakci.

Za Jihlavu nenastoupím

Tomáši, zatím jste s KOVEM na posledním místě tabulky, čím si to vysvětlujete?

Naším cílem bylo postavit mančaft, se kterým budeme schopni konkurovat ostatním týmům, máme tu pár mladých šikovných kluků, kteří dobře zapadli, a když se to skloubí se zkušenýma, mohlo by to fungovat.

Bylo hlavním cílem před sezónou záchrana nebo boj o play off?

Nehrajeme špatné zápasy, ale přece jen to něco tam ještě chybí. Určitě se budeme snažit udržet ligu. To je jasná priorita číslo jedna!

Nastupujete ještě v Jihlavě v první lize, kdyby došlo v play off ke kolizi utkání, který tým byste preferoval?

Letos za Jihlavu nenastoupím, protože jsem v KOVU na hostování. Máme více hráčů z venku, na rozdíl od minulého roku, kdy jsem byl na střídavé starty a mohl hrát i doma. Klukům v Jihlavě přeji moc úspěchů a vím, že v brankovišti doslova čaruje mladíček Lukáš Čára, takže o to je postaráno víc než dobře.


Boj o záchranu? Dřina

Myslíte, že zvládnete ten boj a v Extralize KOVO zachráníte? Co je potřeba pro to udělat?

Musím uznat, že to je tady docela dřina (smích). Mohl jsem si vybrat jednodušší cestu, ale tohle byla výzva, docela vás to otestuje, uvidím, co přinesou další zápasy. Pro nás je důležitý každý bod, co doslova vydřeme a víme, že na konci sezóny se tyhle bodíky budou počítat.

O víkendu vás čeká Kladno, jak se připravujete takticky na tohoto soupeře, abyste uspěli?

Máme skvělého trenéra, a tak se uvidí, jakou taktiku zvolíme. Pan Manhart tam má určitě schovaného králíka v klobouku. Uvidíme, jak to dopadne, nedáme to rozhodně lacino! Soupeř je více než kvalitní - budeme bojovat...