CROSSDOCK Extraliga

Most vyzve Kladno! Nesmíme zaspat začátek zápasu, hlásí Kudela

V nadcházejícím kole Extraligy se můžeme těšit na zápas kola. Bude to souboj mezi prvním a druhým týmem v tabulce. Severočeský celek z Mostu se bude snažit dotáhnout na lídra z Kladna. Jak tento zápas dopadne? Tomáš Kudela a jeho Rysi budou chtít za každou cenu vyhrát. Bude to stačit?

Můžeme stavět na kvalitní defenzívě!

Tomáši, úvod sezóny se vám na Kladně vyvedl. Vedete s malým náskokem celou ligu. Jak to vnímáte Vy?

Je pravda, že se nám daří sbírat body, ale nechci být přehnaně optimistický. Máme nějakou představu, jakým stylem se chceme prezentovat, ale zatím ten správný rytmus nedokážeme udržet celý zápas, natož pak několik zápasů po sobě. Můžeme stavět na kvalitní defenzivě, ale kde nás zatím tlačí bota je proměňování šancí a přesilovky. Pracujeme na tom a věřím, že brzy budeme na správné vlně.

Jaký tým se letos u vás složil? Zatím to vypadá na dost silnou partu. Budete chtít letos konečně prolomit smůlu z loňských let a dojít až na vrchol?

Kádr je víceméně stejný jako v předchozích letech, mladší hráči nabrali další zkušenosti a ti služebně starší, jako například Radek Soukup a Franta Pliml, se dostali do parádní formy a táhnou tým. Osobně bych byl rád, kdyby se v průběhu sezony připojil zpátky do týmu David Šrámek. Stále je to velice platný hráč, což ukazuje i v nižší lize. A ke druhé části otázky, neřekl bych, že v předchozích sezonách jsme měli nějakou smůlu, kvůli které jsme nedošli až na vrchol. Nebyli jsme zkrátka dost dobří v těch zápasech, kdy se lámal chleba. Musíme se z toho poučit, jestli chceme letos uspět.

Nesmíme zaspat začátek, upozorňuje zkušený Kudela

Letos jste zatím prohráli pouze s Kert Parkem a teď vás čeká souboj s Mostem. Most hraje výborně, co od něj budete očekávat?

Most oproti loňské sezóně ještě posílil a podle výsledků jim to zatím klape. Mají to dobře poskládané, v jejich sestavě najdeme rychlé, důrazné i šikovné hráče. Víme, v čem jsou silní a budeme se na to připravovat tak, abychom nebyli zaskočení jako v posledním vzájemném zápase na jaře, kdy nás v první třetině vůbec k ničemu nepustili. Nesmíme zaspat začátek.


Je rozhodně příjemnější hrát s "Pospou"!

Jelikož je Most druhý, nebude mít tento zápas pro vás větší náboj? Určitě budete chtít vyhrát, že?

Určitě budeme chtít vyhrát stejně jako Most. Stát se může cokoliv, ale věřím, že na vítězné vlně zůstaneme my.

O motivaci budete mít určitě postaráno. Za Most totiž nastupuje Váš dlouholetý kolega z obrany Jan Pospíšil. Jaký to bude pocit hrát proti němu?

Odpovím jednoduše. Je rozhodně příjemnější hrát s Pospou než proti němu. (smích) Ale jsem rád, že je zpátky v lize, i když jako soupeř. Most v něm získal kvalitu a mraky zkušeností.

Pokud tento zápas vyhrajete, nejspíše přezimujete na 1. místě tabulky. Je to váš cíl?

Upřímně, cíl to není. Nikdo v týmu se o tom ani slovem nezmínil. Bylo by to hezké na pohled, ale každý ví, že 1. místo po podzimu vůbec nic neznamená. To hlavní nás čeká teprve na jaře.