CROSSDOCK Extraliga

Most srazil na kolena vedoucí Kladno! Kert Park udolal Elbu díky přesilovkám, chytila se Plzeň na Letohradu?

V posledních minutách byly v Plzni k vidění hned tři branky, ale domácí své vedení nakonec udrželi. Kert Park vstřelil proti Ústí tři branky při přesilových hrách a navrch přidal dvě do prázdné klece. Pardubice si jasně poradily s KOVEM. Týmy Mostu a Hostivaře lépe seřídily mířidla.


HBC Hostivař vs. HBC Hradec Králové 1988 6:4 (3:3, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Kucharčík (Hroch, Fic), 8. Čejka (Kubeš, Dušák), 8. Kucharčík (Hroch, Malina), 40. Kucharčík (Štastný), 40. Štěpáník (Malina, Čejka), 42. Čejka (Kubeš) – 1. Bacovský (Lux), 10. Lux (Šimůnek, Bacovský), 15. Svoboda (Fanderlík), 32. Březina.

Střely na branku: 22:27, vyloučení: 4:3, přesilovky: 3:4, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0.

První třetina zápasu mezi Hostivaří a Hradcem přinesla hned šest branek. Už po osmatřiceti vteřinách se za hosty prosadil Jan Bacovský. Hostivař se ale nenechala zaskočit a třemi brankami se rychle dostala do vedení. Opět se skóre otočilo na druhou stranu. Tentokrát vstřelil tři branky Hradec a o krok se dostal před svého soupeře. Poslední zápletku ale přinesla opět Hostivař, další tři přesné zásahy z její strany a konečné vedení pro ni 6:4.

TJ KOVO Praha vs. HBC Pardubice 1:6 (0:3, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Benda (Poliak) – 2. Bílý (Langr, Kubeš), 12. Förstl (Strouhal, Školoudík), 14. Bílý (Kubeš), 16. Strouhal (Janeček, Licek), 20. Filip (Langr, Bílý), 27. Kohoutek (Förstl, Staněk).

Střely na branku: 18:34, vyloučení: 3:4, přesilovky: 3:2, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0.

Utkání velmi dobře odehrály Pardubice, které se už v první části dostaly do tříbrankového vedení. Druhá třetina a další tři branky pro hosty, kteří svého soupeře také přestříleli. KOVO se dokázalo prosadit až za nepříznivého stavu, kdy se na konci prostřední patnáctiminutovky prosadil Petr Benda. Další góly už diváci v Praze neviděli, žádný z týmů se prosadit nedokázal, a tak Pardubice udržely velmi dobré vedení až do konce.

HBC Most vs. HBC Kladno 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Pospíšil (Hnízdil), 22. Chytrý (Martykán), 28. Hnízdil (Chytrý), 36. Hnízdil (Valenta) – 18. Šíma (Kamenář, Soukup), 45. Javůrek.

Střely na branku: 26:39, vyloučení: 7:3, přesilovky: 2:6, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 0:0.

Po brance Mostu přišel také velmi rychle gól Kladna, které využilo přesilovou hru. Další tři přesné zásahy však přidali domácí, kteří dobře nakročili pro tři body. Kladno v závěru zabralo a došlo si pro druhý zásah, ten ale přišel velmi pozdě. Do konce zápasu zbývalo pouhých čtrnáct vteřin, což už bylo pro hosty málo na to, aby utkání zdramatizovali.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HC Kert Park Praha 3:6 (0:1, 3:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 18. Magasanik (Červinka, Soukup), 18. Tomáš (Michajličenko, Stupka), 30. Grus (Soukup, Magasanik) – 8. Jágr (M. Kruček), 23. Zvonek (J. Kruček, M. Kruček), 24. J. Kruček (Zvonek, Fejfar), 39. Zvonek (Fejfar), 44. Postulka (Blaško), 45. M. Kruček (Jágr).

Střely na branku: 30:30, vyloučení: 6:3, přesilovky: 3:6, využití přesilovek: 0:3, v oslabení: 0:0.

Do Ústí zavítal Kert Park a zápas byl velmi vyrovnaný na střely, oba celky vyslaly na soupeřova brankáře shodně třicet projektilů. Lépe však mířili hosté, kterým se navíc povedly přesilové hry, které využili hned tři. Ústečtí se dvěma slepenými góly dostali v prostřední části do vedení. Kert Park si sice vzal vedení zpátky, ale Elba DDM zvládla ve druhé patnáctiminutovce ještě srovnat krok. V závěrečné části už se trefovali pouze hosté. V závěru zkusilo Ústí ještě hru bez brankáře, kterou ale Kert Park hned dvakrát potrestal a potvrdil svoji výhru.


HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Galla (Vobruba), 11. Kejř (Miksan), 11. Štípek (Vobruba, Pavlečka), 44. Miksan (Hurt), 45. Pokorný (Benedikt, Hurt) – 24. Macháček, 45. Bureš (Halbrštát, Faltus).

Střely na branku: 24:22, vyloučení: 6:5, přesilovky: 5:6, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 1:0.

Pro tři body si od začátku nakročila také Plzeň, Letohrad snížil v prostřední části, to nejdůležitější se však dělo až v úplném závěru. Letohrad zkusil hru bez brankáře, kterou domácí potrestali. Ani tak se ale Jeleni nevzdávali a dokázali využít dvojnásobnou přesilovou hru, kterou jim soupeř nabídl. Ke zdramatizování ale nedošlo, protože se v oslabení prosadila Plzeň, která nakonec vítězství ubránila.