CROSSDOCK Extraliga

Střed tabulky se zamotává! Potvrdí Most svoji formu s Kert Parkem? Elba míří na Kladno

V 11. kole Extraligy bude k vidění 7 duelů, jež budou klíčové pro všechny týmy. Situace se začíná zamotávat na špici tabulky, ale mnohem zajímavější dění je přesně uprostřed, kde je umístění jednotlivých týmů naprosto vyrovnané. Je dost možné, že se po tomto víkendu pořadí bude razantně měnit.


Co udělá hradecký Jakub Svoboda pro to, aby se Piráti dostali mezi nejlepší „osmičku“?

Jakube, sezóna pro vás nezačala příliš dobře, ale v posledním duelu jste porazili Letohrad. Je to pro vás odrazový můstek?

Vstup určitě nebyl ideální. Nestabilní výkony, ale hlavně konce zápasů nás psychicky sráží hodně dolů. Ano, výhra v Letohradu nám hodně pomohla, ale pak přišlo posledních 6 minut v Hostivaři a jsme zase dole...

Teď vás čeká víkendový dvojzápas. Prvně budete hrát na Kert Parku. Co bude nutné dodržet, abyste uspěli? Body by se vám hodily.

Hlavně si nastavit hlavy, že jedeme bojovat o další body do tabulky. Známe soupeřovu sílu, ale nesmíme se z toho podělat. Když budeme věřit a plnit pokyny trenéra, tak máme šanci uspět.

V sobotu vyzvete doma poslední KOVO. Jaký to bude zápas? Budou to pro vás jasné 3 body?

V letošní sezóně je každý zápas vyrovnaný, můžete porazit prvního, ale za týden prohrát s posledním. Navíc KOVO se poslední zápasy zvedá, musíme nasadit montérky a o víkendu tvrdě pracovat!

Co ve vaší hře zatím vázne a jaké cíle máte v podzimní části sezóny?

Nechci hodnotit naši hru, od toho jsou v klubu jiní, ale od začátku sezóny se nám nedaří konce zápasů, když zlepšíme koncovky zápasů, tak půjdeme tabulkou nahoru.


Jakub Svoboda nasbíral v letošních 8 zápasech 9 kanadských bodů za 6 gólů a 3 nahrávky. Aktuálně je tak nejproduktivnějším hráčem Hradce Králové. Autor fotky: Radka Synková. 

Most může jít do čela, pokud Kladno padne! Co na to Kert Park? Kdo vyhrocenou chvíli zvládne nejlépe?

První listopadové utkání začne v pátek na pražských Lužinách, kam zamíří Hradec Králové. Tyto dva celky dohánějí své zápasové vytížení. Obě mužstva budou hrát také v sobotu, a proto hrají o hodně. Kert Park se může vrátit na výsluní tabulky, přičemž Piráti se mohou podívat mezi týmy ze středu. Most vyzve úřadujícího mistra. V tomto klání se hraje o to, jestli si Most udrží tendence na přeskočení Kladna.

Rysové po nezdaru se Severočechy budou čelit druhému severočeskému družstvu, konkrétně ústecké Elbě. Napraví Středočeši svůj nezdar a udrží se jako lídr tabulky? Pardubice budou hrát o setrvání v závěsu za špičkou ligy. Na východ Čech zavítá namotivovaná Hostivař, která také hraje o důležité body. Pořadí je natolik vyrovnané, že každý bod se hodí. Znovunastartovaná Plzeň pocestuje do Karviné a Jeleni si to rozdají se Šneky. Kdo bude putovat výše a kdo si udrží svoji pozici v tabulce? Jak na tom bude KOVO? Dokážou Vosy porazit Hradec Králové?