CROSSDOCK Extraliga

Naváže Karviná po pauze na výhru s Pardubicemi? Proti Plzni se musíme vyvarovat faulů, uvědomuje si Pala

Slezanům z Karviné se podařilo v posledním duelu porazit pardubický celek. V tomto klání se blýskl dvěma asistencemi velký kamarád Davida Pastrňáka, Martin Pala. Tento hráč nám prozradil, kam Karviná míří a na co si dát pozor proti Plzni. Využijí Karvinští svou výhodu 3 zápasů, které mají k dobru?

Přesilovky hrají obrovskou roli

Martine, vyvíjí se průběh podzimní části podle Vašich představ? Jste zatím s 11 body spokojeni?

Spokojeností se to vyjádřit určitě nedá, ale na druhou stranu to tak hrozné není, mít o pár zbytečně ztracených bodů více, tak si myslím, že se dýchá snadněji, ale je třeba stále stejně tvrdě pracovat a sbírat body nadále.

Odehráli jste hodně vyrovnaných zápasů, ale ne vždy to přineslo nějaké body. Co ve vaší hře trochu dře?

Jednoznačně nedisciplinovanost, hodně zápasů si kazíme zbytečnými vyloučeními. Hlavně tedy v koncovkách zápasů. V dnešní Extralize má každý tým přesilové hry kvalitně sehrané a co si budeme nalhávat, je to tak vyrovnaná soutěž, že přesilovky hrají obrovskou roli. Takže je to jeden z hlavních důvodů.


Doufám, že na vítězství s Pardubicemi navážeme

Od posledního duelu se však můžete odrazit. V něm jste porazili silné Pardubice. Myslíte si, že vám to do dalších bojů pomůže?

Pardubice jsou velmi kvalitní soupeř, jak říkáte. I se domnívám, že tenhle zápas byl koukatelný, a abych odpověděl na otázku. Doufám, že na to jenom navážeme v dalších utkáních a budeme bodovat, co nejvíce to je možné.

Jak jste využili týdenní přestávku? Pokoušeli jste se více trénovat nebo jste pauzu využili pro nabrání sil?

Vím, že několik kluků od nás jelo na turnaj do Finska, takže ti si asi moc neodpočinuli, ale naopak pracovali nadále. Já osobně jsem si o víkendu odpočinul hlavně z hlediska cestování, ale jinak probíhal klasický aktivní víkend, ovšem bez hokejbalu. A co se týče zbylé části týmu, přes týden standardně trénovali a víkend nevím, ale troufám si říct, že trávili čas s rodinami, se kterými moc času nejsou hlavně v případech, jestli se jede na venkovní utkání.


Martin Pala odehrál v letošním ročníku za Karvinou 6 zápasů ze 7, v nichž získal 6 kanadských bodů za 6 nahrávek. Zdroj fotky: hbkkarvina.rajce.idnes.cz 

Pastovi link na TVCOM pošlu

Máte také 3 zápasy k dobru. Pokud byste všechny vyhráli, tak byste se dostali do vyšších pater tabulky. Vyjde tento scénář?

Kdyby to takhle vyšlo, byla by to určitě paráda a byl bych za to moc rád. Určitě se o to budeme snažit a uvidíme, jak to dopadne.

První z těchto klání bude na domácí půdě proti Plzni, která přehrála Letohrad. Na co si budete muset dát pozor proti Západočechům?

Hrají hodně rychlý a přímočarý hokejbal, takže tohle zkusit eliminovat. Dlouhou dobu mají kvalitní přesilovky, tak se hlavně vyvarovat faulů a nedávat jim šanci se dostat do hry.

Utkání se navíc bude vysílat na TVCOM. Budete link na sledování posílat svému kamarádovi „Pastovi“ do zámoří, aby Vás sledoval, jak se Vám daří? (úsměv)

No, myslím, že zrovna v tu dobu, co my budeme hrát, bude mít svůj trénink, ale samozřejmě, že link pošlu, ať má trošičku zpestřenější sobotu pořádným sportem. (smích)

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ MEZI KARVINOU A PLZNÍ NA TVCOM.CZ<<